HJEMMEBANE: Norge og Thomas Ulsrud, Håvard Vad Petersson og Christoffer Svae får EM på hjemmebane i 2013. Foto: AP Photo/The Canadian Press, Jonathan Hayward
HJEMMEBANE: Norge og Thomas Ulsrud, Håvard Vad Petersson og Christoffer Svae får EM på hjemmebane i 2013. Foto: AP Photo/The Canadian Press, Jonathan HaywardVis mer

Stavanger fikk curling-EM i 2013

Første mesterskap i Norge på 20 år.

Norge og Stavanger er tildelt EM i curling i 2013. Det blir det siste store mesterskapet før OL i Sotsji, og det første curlingmesterskapet i Norge på vel 20 år.

Det er bestemt at mesterskapet skal gå i Sørmarka Arena fra 22. til 30. november, altså bare noen få måneder før OL i Sotsji. At mesterskapet, med deltakere fra hele Europa, kommer så tett på OL gjør det ekstra interessant.

- Dette er veldig gledelig for Norge og Stavanger, og jeg er overbevist om at mesterskapet kommer til å bli veldig bra, sier presidenten i curlingforbundet, Bent Ånund Ramsfjell.

Ramsfjell legger ikke skjul på at curlingforbundet gjerne vil ha flere store internasjonale mesterskapet framover, og han sier rett ut at et OL i 2022 i Norge er svært interessant for Norges Curlingforbund.

(NTB)