Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stavanger i førersetet etter utvisningsbonanza

Stavanger Oilers leder 2-1 i kamper over Lørenskog.

OILERS I FØRINGEN: Tommy Kristiansens scoring to sekunder før slutt i første periode ble avgjørende da Stavanger slo Lørenskog 2-0 på egen is i lørdagens tredje NM-finale i ishockey. Bildet er fra kamp nummer to mellom lagene.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
OILERS I FØRINGEN: Tommy Kristiansens scoring to sekunder før slutt i første periode ble avgjørende da Stavanger slo Lørenskog 2-0 på egen is i lørdagens tredje NM-finale i ishockey. Bildet er fra kamp nummer to mellom lagene. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tommy Kristiansens scoring to sekunder før slutt i første periode ble avgjørende da Stavanger slo Lørenskog 2-0 på egen is i lørdagens tredje NM-finale i ishockey.

Etter en jevn førsteperiode dukket Kristiansen opp og scoret 1-0-målet kun to små sekunder før periodeslutt. En sen scoring gjorde at Oilers til slutt vant 2-0, og hjalp til at Stavanger-laget fører an med 2-1 sammenlagt i antall kamper før den neste finalekampen i Lørenskog mandag.

1-0-scoringen kom etter at et skudd endte opp hos Kristiansen som befant seg alene foran Lørenskog-keeper Jeff Jakaitis, og hardhausen rakk akkurat å sette pucken i mål før signalet gikk.

- Det var ganske behagelig, og vi gjorde vår beste kamp på lenge. Vi var solide defensivt og da holdt det å vinne 1-0, sa Stavanger-keeper Ruben Smith om det å stå i mål lørdag og hadde tydelig glemt lagkamerat Soares scoring like før slutt.

Overtall Til tross for at Lørenskog fikk spille i overtall fire ganger som følge av Stavanger-utvisninger, har laget nå gått seks perioder uten scoring i Stavanger i finalespillet.

Også Stavanger fikk spille i overtall fire ganger, deriblant fem mot tre ved en anledning, men klarte ikke å sette den viktige 2-0-scoringen før Josh Soares satte den i åpent mål ti sekunder før full tid. Totalt ble det gitt 15 utvisninger i matchen.

- Vi visste at de kom ut hardt i første periode, og de har momentet i kampen selv om vi får power play, sa Lørenskog-trener Kenneth Larsen etter tapet, og la til at hans lag er nødt til å score på de få sjansene de får mot et godt defensivt organisert Stavanger-lag.

Jevn Den første perioden var jevn og preget av mange utvisninger, men hjemmelaget kunne gå i garderoben med 1-0 etter Kristiansens sene scoring.

I midtperioden slet Lørenskog med å sette Stavanger under press, men heller ikke vertene maktet å øke ledelsen.

Lørenskog måtte dermed få pucken i mål i siste periode, men fikk en verst tenkelig start da Steffen Thoresen pådro seg en 2 x 10-minutters utvisning etter kun fire minutter. I tillegg fikk Ryan Caldwell to minutter for slashing kun minuttet senere, men Stavanger klarte ikke å score 5 mot 3.

Gjestene hevet seg midtveis i perioden, men klarte aldri å få den viktige utligningen. De tok også ut keeper Jakaitis det siste minuttet i håp om en scoring, men det utnyttet Josh Soares som punkterte kampen til 2-0 da han satte pucken i det åpne buret 10 sekunder før slutt. Dermed kunne Petter Thoresen og hans Stavanger gå av isen med 2-1 i best av sju-serien.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart