FINALEKLARE:  Oilers er klare for NM-finale mot Vålerenga etter å ha slått Lørenskog 5-6 i den sjette NM-semifinalen i Lørenskog Ishall. Foto: Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FINALEKLARE: Oilers er klare for NM-finale mot Vålerenga etter å ha slått Lørenskog 5-6 i den sjette NM-semifinalen i Lørenskog Ishall. Foto: Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Stavanger klar for fjerde finale på rad

Skal kjempe med Vålerenga om NM-tittelen.

Stavangers iskrigere vendte tirsdagens NM-semifinale mot Lørenskog på mesterlig vis, vant 6-5 og er klar for sin fjerde strake finale.

Stavanger er regjerende norgesmester og naturlig nok innbitt på å krone sesongen med et nytt sluttspilltrofé. I finalen venter Vålerenga, som vant grunnserien med sju poeng foran siddisene.

Tirsdagens seier kom i en kamp der Stavanger lå under hele 1-4, men slo tilbake med fem strake scoringer i annen og tredje periode.

- Det er utrolig at vi klarer å vinne på en slik dag. Spillerne var slitne, og det var flere på begge lag som gjorde mye rart. Men de skal ha all ære for at de slo tilbake og ikke ga opp, sa Stavanger-trener Petter Thoresen til TV 2.

Snuoperasjon Gjestene ledet før kampen 3-2 i kamper i best av 7-serien, men fikk det tøft fra start i Lørenskog ishall. Etter halvspilt første periode sto det 1-1, men derfra tok vertene over fullstendig.

Scoringer av Martin Laumann Ylven og Kenny Corupe ga Lørenskog 3-1-ledelse etter de første 20 minuttene. Etter drøyt fem minutter av midtperioden økte Marius Trygg til 4-1, og kampen virket nærmest avgjort.

Men Stavanger nektet å gi seg. Matt Ryan skapte håp med sin andre scoring for kvelden, før Juha-Pekka Loikas også rakk å redusere i annen periode.

Over i siste periode kvitterte Martin Strandfeldt på pasning fra Loikas. Deretter laget Ryan hattrick, mens Strandfeldt igjen scoret til 6-4-ledelse. Da ble Espen Olsen Lies 5-6-scoring kun et trøstemål for hjemmelaget.

Skadetrøbbel Lørenskog-trener David Livingstone forklarte nederlaget blant annet med flere skadde spillere.

- Jeg er selvfølgelig veldig skuffet. Vi spilte bra hockey i en halv kamp, men så ble vi slitne, gjorde noen feil og fikk enda flere skader, sa amerikaneren.

Stavanger er klar for sin fjerde strake NM-finale. Petter Thoresens lag vant NM både i fjor og i 2010. Vålerenga tapte for nettopp Stavanger i finalen i 2010, mens det i 2009 ble triumf over Sparta Sarpsborg.

Vålerenga slo ut Sparta med 4-1 i sin NM-semifinale. Også finalen spilles som best av 7-kamper. VIF har hjemmebane i det første møtet kommende tirsdag.

(NTB)