Stavanger med maktdemonstrasjon

Slo Lillehammer enkelt.

VANT ENKELT: Stavanger vant enkelt mot Lillehammer. Foto: Scanpix
VANT ENKELT: Stavanger vant enkelt mot Lillehammer. Foto: ScanpixVis mer

|||Lillehammers ishockeykrigere landet pladask etter den sterke borteseieren i midtuken da Stavanger viste muskler i Kristins Hall søndag. Lillehammer påførte Lørenskog det som trolig vil være ett av svært få hjemmetap torsdag, men var ikke i nærheten av å følge opp da NM-vinner Stavanger kom på besøk. Martin Strandfeldt scoret to av siddisenes mål og hadde en målgivende pasning i 5-1-seieren over laget som også denne sesongen viser tegn på ustabilitet. Laget hadde ifølge gd.no mye av spillet, men en rekke tabber ga Stavanger fete sjanser som de utnyttet.

I løpet av et halvt minutt i første periode scoret gjestene to mål, og da Christian Dahl Andersen la på til 4-0 etter et halvt minutt ut i midtperioden, var løpet kjørt for hjemmelaget. Stavanger er sammen med Sparta det eneste laget som ikke har avgitt poeng etter fire serierunder.
17-åring scoret Storhamar tok sesongens første seier da Frisk Asker ble slått 2-0. Lars Erik Hesbråten og Adrian Saxrud Danielsen (18 år mandag), scoret for hamarlaget. Til ross for bare ett poeng før søndagens kamp, vinner i hvert fall Storhamar kampen om å trekke tilskuere. Hele 2823 hockeyfrelste hadde tatt turen til Hamar OL-Amfi.

Det er over dobbelt så mange som dukket opp på Lillehammer (1207) og 2500 flere enn i Manglerud Ishall der elendigheten fortsatte for M/S. For Vålerenga gjorde som de ville mot lillebror og vant enkelt 3-0. Skuddstatistikken forteller om enveiskjøring, 45-13.

I første periode fikk VIF-keeper Patrick DesRochers tre skudd på seg. Steffen Thoresen (2) og Lars Erik Lund scoret VIFs mål. Nykommerne Evan Barlow og Mark McCutcheon hadde målgivende pasninger på alle de målene.

(NTB)