VANT FINALEN: Stavanger Oilers avgjorde det hele på bortebane, da de sørget for sammenlagtseier mot Frisk/Asker. Her etter en kamp mot Sparta tidligere i år. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
VANT FINALEN: Stavanger Oilers avgjorde det hele på bortebane, da de sørget for sammenlagtseier mot Frisk/Asker. Her etter en kamp mot Sparta tidligere i år. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Hockey:

Stavanger NM-mestere for sjuende gang

Avgjorde i den sjette finalen.

Stavanger Oilers-spillerne kunne nok en gang ta på seg gullhjelmene som NM-vinnere i ishockey. Det ble 5-2 over Frisk Asker i den sjette finalekampen.

Det er sjuende gang at Stavangers iskrigere tar hjem "byttå." Under Petter Thoresens ledelse vant laget de seks siste NM-finalene. Denne gangen var det Pål Gulbrandsen som ledet laget, og det var hans første triumf som Oilers-trener.

Med tirsdagens seier vant Stavanger finaleduellen 4-2 i kamper.

Det ble en jevn og intensiv åpningsperiode i Asker. Hjemmelaget åpnet best, mens Stavanger var farligst mot slutten. Hjemmelaget sto imot et massivt press i siste del, men red av stormen.

Etter den målløse førsteperioden trengte kampen en scoring. Etter snaue sju minutter ut i 2. periode fikk hjemmepublikummet svar på bønnene. Frisk tok føringen da Jonas Berglund banket pucken i mål bak en dekket Henrik Holm fra distanse.

Stavangers transatlantiske rekke med Dan Kissel, Mark van Guilder og Eric Nystrom har vært utrolig produktive i finalespillet. Innledningsvis ble rekken godt passet på av hjemmelaget, men nullen sprakk da Nystrom ble spilt fri av Van Guilder og fintet ut Kenneth Helgesson til 1-1.

Frisk leverte klikk-klakk-ishockey da Ryan Hayes satte inn 2-1-målet. Svenske Jimmy Andersson bidro med assist.

Adam var imidlertid ikke lenge i paradiset. Det gikk 1.11 minutter før Frisk-målvakt Helgesson så ut til å være dekket og slapp inn skuddet fra Timothy Kunes fra blålinjen. Dermed sto det 2-2. Og 54 sekunder senere scoret Nystrom sitt annet for kvelden for gjestene.

Frisk Asker fikk et par muligheter i overtall i tredje periode, men kom ikke nærmere enn Endre Medbys treffer i tverrliggeren.

Da Eirik Salsten satte 4-2 med litt over fem minutter igjen på kampuret, var kampen i realiteten avgjort. Dan Kissel fikk æren av å gjøre 5-2.

(NTB)