Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

GET-ligaen starter i helga:

Stavanger Oilers har vunnet de fem siste sesongene. Likevel spår trenerne en jevnere liga enn tidligere

Men ingen mener det er «urettferdig» at Oilers er overlegne.

TOK THE DOUBLE: Stavanger Oilers vant både seriemesterskapet forrige sesong, og tok NM-gullet med 4-2 i kamper mot Lørenskog. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TOK THE DOUBLE: Stavanger Oilers vant både seriemesterskapet forrige sesong, og tok NM-gullet med 4-2 i kamper mot Lørenskog. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • GET-ligastart, lørdag 10. september: Sparta Sarpsborg - Stjernen Elite 16.00. Storhamar - Vålerenga 18.00.

(Dagbladet): I helga går årets eliteserie i ishockey av stabelen, og skal vi tro trenerne selv blir årets sesong svært jevn. Historisk jevn, ifølge Storhamar-trener, Sjur Robert Nilsen.

Tross det, er ikke de aller fleste trenerne i tvil om hvem som blir seriemestere, selv om de altså spår det blir jevnt.

For de seneste årene har Stavanger Oilers vært et lite hakk foran motstanderne, og har vunnet serien de siste fem årene.

Og selv om hovedtrener Petter Thoresen er byttet ut med Pål Gulbrandsen, er laget fortsatt storfavoritter i årets sesong.

- Nødvendig å gjøre endringer

Det at motstandernes trenere spår Gulbrandsens menn som seriemestere, er han selv ikke overraska over.

TOK OVER SUKSESSLAGET: Pål Gulbrandsen skal forsøke å ta suksess-Oilers videre. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TOK OVER SUKSESSLAGET: Pål Gulbrandsen skal forsøke å ta suksess-Oilers videre. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Jeg tror jo vi blir seriemestere selv. Men så vet vi jo som de fleste andre som har vært i et godt lag, at det kreves hardt arbeid. Jeg synes vi har fått en god start, sier Gulbrandsen til Dagbladet.

Han forteller at det ikke er store forskjeller i laget fra ifjor til årets sesong, og at de har en god stamme i laget. Han tok over suksesslaget etter Thoresen, og vet at han må videreføre det gode arbeidet.

- Jobben min blir å lede videre det grunnlaget som allerede er der. Men noe nytt blir det jo, men det er nødvendig å gjøre endringer for å henge med. Sporten er i utvikling hele tida.

- Blir tøffe perioder

Gulbrandsen har ikke noe spesifikt han tror blir ekstra tøft for laget den kommende sesongen, men vet at det vil komme tunge perioder.

- Det gjelder for oss å holde det laveste nivået vårt høyt. Alle lag kommer til å gå gjennom perioder som er tøffe, men da gjelder det også å prøve å få med noen poeng underveis. Det blir nok en utfordring, men det er jeg sikker på at vi greier å takle.

En av de som ikke nevnte Stavanger Oilers som vinner av serien i år, er Lørenskog-trener Kenneth Larsen.

- Jeg føler vi alltid sier det blir jevnere enn noen gang, egentlig. Jeg synes Stavanger ligger på cirka samme nivå som ifjor, mens Asker og Storhamar har styrka seg. På papiret ser det nok ut som at vi er litt dårligere, men jeg håper at de nye kan slå til og bli enda bedre enn ifjor. Da skal vi klare å henge med.

HAR TROA PÅ LAGET: Lørenskog-trener Kenneth Larsen tror hans lag har mulighet til å vinne serien i år. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
HAR TROA PÅ LAGET: Lørenskog-trener Kenneth Larsen tror hans lag har mulighet til å vinne serien i år. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Vi andre må jevne ut og bli bedre

- Ja, hvem vinner serien da?

- Lørenskog. Ifjor var vi vel det laget som hadde flest seire, men Oilers hadde fler i ordinær tid. Oilers har vært utrolig gode siden Petter Thoresen kom dit, og de er en klubb vi har stor respekt for, sier Larsen.

Men at det er «urettferdig» at Stavanger Oilers har vært hakket mer heldige, fått seg en fin ishall og en eier som er gira på å gi alt for klubben, det vil han ikke være med på.

- Det er vi andre som er nødt til å jevne ut forsøket og bli bedre enn Oilers. Jeg håper at vi får til det. Uansett, jeg blir ikke noe mer glad om Storhamar vinner, enn om Oilers vinner.

- Det tøffeste for oss i år blir at vi har en litt tynn tropp. Jeg må nok justere litt på treningsmengden, jeg kan ikke samme trykk på trening. Heldigvis er vi samarbeidsklubb med Hasle/Løren, som har gode spillere som kan komme inn og gjøre en god jobb for oss.

Håper å bli laget som utvikler seg mest

SATSER UNGT: Sparta-trener Lenny Eriksson sier at årets Sparta-utgave er en yngre tropp enn tidligere, samt at de har mer lokal satsing enn tidligere. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
SATSER UNGT: Sparta-trener Lenny Eriksson sier at årets Sparta-utgave er en yngre tropp enn tidligere, samt at de har mer lokal satsing enn tidligere. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

I Østfold, nærmere bestemt Sarpsborg med Lenny Eriksson som trener for «Sparta Warriors», blir det en yngre og mer lokal satsing enn hva som har vært i byen tidligere.

- Det kjennes veldig bra ut. I tillegg til alle de unge, har vi vel flere svensker enn kanadiere også. Målet er at vi har et ungt, høymotivert lag som skal utvikle seg for hver måned som går. Kanskje vi blir det laget som utvikler oss mest, sier Eriksson.

Han forteller at de seks importene som kommer til klubben, skal være mellom 20 og 25 år. Eriksson ønsker ikke at Sparta er en «sluttstasjon», spillerne skal ha ambisjoner om andre ligaer, for eksempel Sverige.

- Vi har ikke de største etablerte navnene, men det er spillere med erfaring. Jeg vil at spillerne skal være skøytesterke, intensive spillere. Vi har allerede svært gode, skøytesterke spillere, men vi må fortsette å bygge på det.

Eriksson ser ikke på ting som blir «tøft» for laget i år, men tar ting som en utfordring.

- Det er utfordringer som er mest moro. Det skal bli gøy å følge utviklingen til laget, og se hvordan vi kan utvikle det spillet vi ønsker å spille. Akkurat nå ser det ut som vi kan ta en sjette- eller sjuendeplass, men det passer oss veldig bra å kunne komme bakfra.

RØK I KVARTEN: Ifjor røk Frisk/Asker mot Vålerenga i kvartfinalen. Nå håper trener Sune Bergman at laget vil ta seg lenger i år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
RØK I KVARTEN: Ifjor røk Frisk/Asker mot Vålerenga i kvartfinalen. Nå håper trener Sune Bergman at laget vil ta seg lenger i år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Har ikke rukket å spille inn spillerne

Frisk/Asker er et av lagene motstandernes trenere tror kan gjøre det bra, etter å ha gode prestasjoner de siste årene. Da Dagbladet snakket med Sune Bergman hadde ikke laget fått samlet seg enda, blant annet på grunn av landslagsspill for enkelte av spillerne.

- Vi ser fram mot sesongen, men ting er litt usikkert fordi vi har hatt mange spillere borte. Vi rekker dessverre ikke spille inn alle foran sesongen, så hvordan det går er vanskelig å vite.

Ifjor røk de ut i kvartfinalen i NM-sluttspillet. I år håper de å komme lenger. Laget hadde ikke fått satt en målsetting da Dagbladet snakket med Bergman snaut halvannen uke før seriestart.

- Men vi håper jo å være blant de fem beste. Kanskje viktigere egentlig å bli nummer tre eller fire, og håpe å komme oss forbi kvartfinalen, sier Bergman.

I den brede stallen har han en del lovende spillere, og advarer motstanderne mot 19 år gamle Viktor Granholm.

- I tillegg har vi noen spillere på a-landslaget, og andre yngre spillere man bør følge med på. Vi har ikke så veldig bred stall i år, så det er viktig at vi holder oss skadefrie.

MÅ VENTE: Tidligere landslagstrener Roy Johansen mener supporterne som vil se Vålerenga i toppen, fortsatt må vente noen år. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
MÅ VENTE: Tidligere landslagstrener Roy Johansen mener supporterne som vil se Vålerenga i toppen, fortsatt må vente noen år. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

- Må nok vente om man vil se Vålerenga i toppen

Vålerenga ishockey er den mestvinnende hockeyklubben i dagens GET-liga. Klubben har totalt 26 NM-gull - eller «bøtter» som det heter på fagspråket - og står med 29 seriegull. Men siden Stavanger Oilers kom på banen, har det vært tøft for hovedstadslaget, og de har ikke vunnet serien siden 2013/2014-sesongen. Bøtta tok de sist i 2009.

I år har den tidligere landslagstreneren Roy Johansen tatt over laget, men det betyr ikke umiddelbar suksess. Mye på grunn av den økonomiske situasjonen til klubben.

- Det har ikke vært de største mulighetene for Vålerenga å hente dyre, utenlandske spillere, på grunn av den økonomiske situasjonen. Jeg er litt usikker på hvordan laget står, det er mye yngre spillere - også fra egen junioravdeling, sier Johansen til Dagbladet.

Etter nyttår flytter laget opp til Furuset for å spille kamper, noe de skal gjøre i halvannen sesong. Da venter en splitter ny ishall på Jordal.

- De som håper på Vålerenga i toppen, må nok vente noen år. Det tar tid å snu slik den økonomiske situasjonen er.

- Søberg er kanskje den beste i ligaen

I likhet med tidligere Vålerenga-spiller - nå Lørenskog-trener - Kenneth Larsen, mener han det er fortjent at Oilers er der de er.

HÅPER PÅ ASK: Roy Johansen håper å få på plass Morten Ask, men innrømmer at det er tøft med tanke på økonomien i klubben. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
HÅPER PÅ ASK: Roy Johansen håper å få på plass Morten Ask, men innrømmer at det er tøft med tanke på økonomien i klubben. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Vi som er bak, ikke bare oss, må prøve å ta igjen det forspranget. Det er ikke sånn at vi kommer til å legge oss, vi kommer til å fighte i alle kamper. Jeg føler vi har trent godt, har god trøkk i treningsarbeidet og har et lag som er innenfor de rammene vi har. Men det er litt tidlig å sikte mot toppen.

I år håper han å lede laget til topp fire-plassering. Men da må de være heldige, og slippe unna de verste skadene.

- I tillegg håper vi å få på plass Morten Ask. Men det har vært vanskelig på grunn av økonomi. I stallen har vi en del gode, yngre spillere, uten å nevne navn. Og så har vi jo Steffen Søberg i mål. Han er kanskje den beste målvakta i ligaen, og har kanskje den viktigste posisjonen.

Legger mindre penger i spillere - mer på støtteapparatet

Lillehammer måtte i forrige sesong ut i playoff for å unngå å rykke ned til 1. divisjon. Derfor har de sett fram mot årets sesong, helt siden plassen ble reddet i våres.

- Vi fikk ikke den sesongen vi ville. Derfor tok vi en skikkelig vurdering av den sesongen, og har tatt lærdom av den. Det skal gå bedre i år, lover Mikael Kvarnström, Lillehammers hovedtrener.

SKAL GÅ BEDRE I ÅR: Ifjor måtte Lillehammer kjempe for å beholde plassen. I år lover han at det skal gå bedre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SKAL GÅ BEDRE I ÅR: Ifjor måtte Lillehammer kjempe for å beholde plassen. I år lover han at det skal gå bedre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

I motsetning til hva andre kanskje skulle tro, legger Lillehammer mindre penger på spillerne, men mer på støtteapparatet.

- Sånn skal spillerne som allerede er her, ha best mulig forutsetninger. Sånn skal det være. Vi har sett litt ekstra på hva slags spillere vi har tatt inn, både spillermåten og de personlige karakterene.

- Oilers har gjort en god jobb

Selv synes Kvarnström at forsesongen har vært bra, men resultatmessig var det enda bedre ifjor.

- Men i år synes jeg vi har et bedre lag. Det er sterke personligheter i laget, og det er stor tro blant spillerne. Håpet er at vi når sluttspill sammen, sier Kvanström.

Han synes plassdekninga ser god ut så langt, og har vært nøye i sitt valg av spillere. Importene er rundt 25-26 år, mens det ellers i laget er stor spredning.

- Det er jo såklart noen eldre, norske spillere, men vi har også ganske mange unge. Vi har hatt en stor utskiftning i laget denne sesongen, og det å få sammen laget vil være en prosess som kommer til å gå hele sesongen.

Kvarnström trekker ikke overraskende Oilers fram som favoritt, men Kvarnström synes ikke laget har vært overlegne tidligere sesonger.

- Vi andre er jo ikke sånn kjempelangt bak. Men de har klart å vinne serien hvert år. Jeg synes det er fint for ligaen at et lag har fått det til, slik de har. Det er en positiv greie. Mange sier de har for mye penger, men de har gjort en god jobb med å komme dit de er, sier Lillehammer-treneren.

SLUTTSPILL ER «DESSERTEN»: Sjur Robert Nilsen må bygge videre etter Aleksander Smirnov. Når han sluttspillet er han ekstra fornøyd. Her fra hockey-VM som assistenttrener tidligere i år. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SLUTTSPILL ER «DESSERTEN»: Sjur Robert Nilsen må bygge videre etter Aleksander Smirnov. Når han sluttspillet er han ekstra fornøyd. Her fra hockey-VM som assistenttrener tidligere i år. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Blir historisk jevnt

I 2007/2008-sesongen ble Storhamar norgesmestere. Siden det har de nådd fire semifinaler, tre kvartfinaler og én finale i NM-sluttspillet. Trener Sjur Robert Nilsen har vært borte som trener noen år, og ser fram mot en jevn og tøff sesong med Storhamar.

- Jeg tror det blir historisk jevnt i år. Det kommer til å være flere lag som melder seg på, men Oilers er jo favoritt. Men også Frisk/Asker har gjort det bra, og har fått opp Henrik Ødegaard blant annet. De har fått en god stamme. Så følger nok Storhamar, Sparta og Stjernen. Vålerenga vil nok også være i nærheten, selv om de har mista Jørgen Karterud. De har jo fått inn Roy Johansen, men har ellers mer eller mindre det samme laget.

- Og så har de nok Get-ligaens beste keeper i Steffen Søberg. Sånn jeg vurderer ligaen, blir det mer åpent enn tidligere. Men Manglerud Star og Kongsvinger Knights vil nok bli nummer ni og ti, sier Nilsen, og innrømmer at det egentlig er vanskelig å tippe hvor lagene ender.

FORLOT STORHAMAR: Aleksander Smirnov forlot Storhamar til fordel for KHL tidligere i år. Her fra 2015. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
FORLOT STORHAMAR: Aleksander Smirnov forlot Storhamar til fordel for KHL tidligere i år. Her fra 2015. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

- Har vært både over- og undervurdert

Aleksander Smirnov forlot Storhamar til fordel for AK Bars Kazan i den russiske ligaen, KHL. Nå må Nilsen bygge videre.

- Det blir spennende å bygge etter Smirnov. Ifjor hevda mange at Storhamar skuffa etter sjetteplass og røk ut i semifinalen, men for to år siden var de tippa på sjette-/sjuendeplass. Da røk laget mot den sjuende finalen mot Oilers, sier Nilsen.

Han mener laget har vært både over- og undervurdert, men lover å jobbe hver dag for at laget blir bedre. Siden ifjor er det ikke mye som har forandret seg, og spillere har gått både inn og ut fra laget.

- Sånn jeg fokuserer, bruker vi det vi har til rådighet hele tiden. Det er en lang sesong, og vi skal jobbe for at vi er best mulig rustet når det gjelder. Men vi skal jo være gode i serien. Og i sluttspillet, da. Der er jo selve «desserten». Det er en skikkelig reise fram dit i mars, og vi håper å utvikle oss til det.

Hamar har lenge vært en hockeyby. Det fører til et visst forventningspress fra menneskene på Hamar.

- Det må vi takle. Alle på Hamar vil jo vinne. Det er jo derfor vi holder på med dette. Det er ikke sikkert vi vil være i toppen, men vi må vinne kamper og bli bedre gjennom sesongen.

- Gutta må vite at de har talentet

Janna Saavalainen har tatt over Kongsvinger Knights. Laget slet ifjor, og er tippa i bunnen i år. Finnen trente U20-laget til Tappara ifjor, og tok over Knights etter Per Lundell som ga seg i mars.

- MÅ VITE AT DE HAR TALENTET: Janne Saavalainen har utfordringen med at han har et svært ungt lag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
- MÅ VITE AT DE HAR TALENTET: Janne Saavalainen har utfordringen med at han har et svært ungt lag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Selv sier han at laget har trent mye, og tross at de trolig har det yngste laget i ligaen, håper de treningsinnsatsen vil gi resultater.

- Vi har trent veldig mye. Også mentalt. Gutta må vite at de har talentet. Nå må vi få inn vinnerkulturen i laget, sier Saavalainen til Dagbladet.

Han har tatt i bruk det samme systemet han brukte i Tappara, og håper det vil fungere. Men han vet det blir tøft.

- Alltid når man har et ungt lag, blir sesongen ekstra lang. I perioder har vi fire kamper på sju dager, det blir tøffest. Vi må bare opprettholde nivået i kampene, og ha tro på systemet. Det vil bli tøffe tider, men resultatene vil komme, sier Saavalainen.

Vil ha mer tid på isen

Også Kongsvinger-treneren har troa på Oilers i årets sesong.

- Jeg vet ikke helt med Lørenskog. De har jo veteraner. Har man 50 millioner å bruke, så ..., sier han og sikter til Oilers' gode økonomi.

- Lørenskog har ikke engang halvparten, derfor vil Oilers vinne.

Han tror det er bra for norsk ishockey at Oilers er suverene. At de da kan gi tips og fortelle andre klubber hvordan de gjør det. Men det er også én annen viktig ting som kan bidra med å utvikle norsk ishockey; istid.

- Vi trenger flere norske spillere, og det er juniorene som må trene mye. Derfor trengs det mer tid på is, her i Norge går man sent på is. I Finland går de på is i mai. Juniorene også, sier Saavalainen.

Han trekker fram sitt unge lag, der gjennomsnittsalderen er 23 år. Nå håper han de står fram og kjemper. Men det er også viktig å ha veteraner.

VETERAN: Timo Kuuluvainen må ifølge trener Saavalainen være en av de som løfter laget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VETERAN: Timo Kuuluvainen må ifølge trener Saavalainen være en av de som løfter laget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Juniorene må utvikle seg selv. Så enkelt er det. Det er ikke som å bygge et romskip, akkurat. Det er så enkelt. Av «veteranene» vil Timo Kuuluvainen bli viktig. Og Kim Lennhammer (25 år, journ.anm). Jeg håper de vil løfte laget og sørge for litt «team-spirit».

Ti-tolv nye spillere

David Livingstone leder Oslo-laget Manglerud Star, og håper å bygge videre på fjorårssesongen. Da ble de nummer åtte, kun ett poeng over kvalikplass.

- Vi må bare fortsette fra der vi slapp og prøve å nå sluttspillet. Nå har vi fått inn ti-tolv nye spillere, det er en stor omstilling. Men en del av kjernegjengen fra ifjor er her fortsatt, og vi ser fram mot en ny sesong, sier Livingstone.

På spørsmål om det ikke vil ta lang tid å få kjørt inn alle de nye spillerne, innrømmer han at det er et godt spørsmål hvordan det skal gå. Amerikaneren håper at alt sitter som det skal i slutten av oktober eller starten av november.

HAR TI-TOLV NYE SPILLERE: David Livingstone og hans Manglerud Star har hentet et halvt lag. Her som Lørenskog-trener i 2012. Foto: Kent Skibstad / Scanpix
HAR TI-TOLV NYE SPILLERE: David Livingstone og hans Manglerud Star har hentet et halvt lag. Her som Lørenskog-trener i 2012. Foto: Kent Skibstad / Scanpix Vis mer

- Halvparten av laget har jo vært her i over et år, så det kan gjøre at det går litt bedre. Jeg tror at vi er litt foran de andre lagene som har vært i samme situasjon, forteller han.

Livingstone vet laget må forbedre seg ekstra mye på enkelte plasser, men sier han håper forsvaret er bedre i år.

- Vi har også styrket målvaktsposisjonen. Ifjor var det som om keeperen var god når utespillerne var gode, men var dårlig når resten av spillerne var dårlige. I år håper jeg keeperplassen har en ektra styrke, sier han og tenker på målvaktene Sebastian Idoff, Theodor Hestnes og Fabian Johannessen.

- Man må gjøre ting naturlig

Manglerud har, i likhet med flere andre av GET-ligaklubbene, flere yngre spillere. Livingstone trekker blant annet fram Trym Bilgrei og Kevin Nilsen Berg som spillere som kan utvikle seg og bli enda bedre.

- Og så har vi Joachim Hermansen. Og kanskje Fredrik Jørgensen som er på U20 men som har trent mye med oss. Ja, han er litt liten, men etterhvert tror jeg han kan utvikle seg til å bli blant de seks beste forwardene.

- Folk sa Zucca var liten også, se hvor han er?

- Ja! Det er ikke noe problem at Fredrik er liten. Men han må finne ut hvordan han skal spille mot menn. Mot folk som er større og sterkere enn ham selv. Han må bare justere seg, for han har store muligheter og lærer fortsatt.

To av de som forhåpentligvis skal hjelpe unggutta opp og fram, er «veteranene» Cato Cocozza og Kjetil Martinsen.

BLIR VIKTIG: Tidligere Vålerenga-spiller, Cato Cocozza, blir en av spillerne som må stå fram og hjelpe Manglerud Star denne sesongen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
BLIR VIKTIG: Tidligere Vålerenga-spiller, Cato Cocozza, blir en av spillerne som må stå fram og hjelpe Manglerud Star denne sesongen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Må kjempe for å unngå kvalik

Livingstone synes det er vanskelig å tippe hvem som vinner serien i år. Og siden Lørenskog også har vært ute i Champions League-spill, tror han det kan påvirke laget.

- Tidligere har vi sett at lag som har spilt Champions League har slitt litt i starten, men det er usikkert om det vil påvirke dem. Forsvaret til Lørenskog er heller ikke det beste, og det har mye å si hvor sliten målvakta blir. Det samme gjelder Oilers. Men i år, igjen, er alt åpent. Det kommer an på hvem som får en god start.

Og hvem som blir sist, er like vanskelig. Særlig siden «MS» selv er blant lagene som virkelig må kjempe.

- Og så er det Kongsvinger. De sliter også med økonomien, og de har færre muligheter.

- GOD FORSESONG: Stjernen-trener Jarmo Tolvanen har troa på laget etter en god forsesong. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
- GOD FORSESONG: Stjernen-trener Jarmo Tolvanen har troa på laget etter en god forsesong. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Lang prosess

I Fredrikstad styrer finske Jarmo Tolvanen. Han ser fram mot en sesong som blir spennende, og som håper vil gi ham svar.

- Forsesongen vår har vært veldig god, og vi fikk det vi forventet å få. Det har vært mange spørsmål, og nå må vi se om vi får de svarene vi vil ha. Vi har ikke gjort så mange endringer, men vi vil bli bedre, sier Tolvanen til Dagbladet.

I likhet med de andre klubbene, har også stjernen hentet nye spillere og gjort noen småjusteringer. Men også de vil fortsette å jobbe etter der de slapp forrige sesong.

- Nå er det en lang prosess som venter, og jeg håper at laget gjennom sesongen blir bedre på mange måter.

Tolvanen sier Stjernen har en fått en god kombinasjon av gode og eldre spillere sammen med de yngre. Han liker ikke snakke spesielt om enkeltindivider, men håper at de yngre skal klatre til det neste steget.

KLARE FOR NY SESONG: Stjerne er klare for å gi alt i den kommende GET-ligasesongen. Her fra 2014 i en kamp mot Vålerenga. Lou Dickenson (t.h.) jubler her sammen med Ben Blood og Jostein Ekaas (t.v.). Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KLARE FOR NY SESONG: Stjerne er klare for å gi alt i den kommende GET-ligasesongen. Her fra 2014 i en kamp mot Vålerenga. Lou Dickenson (t.h.) jubler her sammen med Ben Blood og Jostein Ekaas (t.v.). Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Vil spille god hockey

I likhet med de andre GET-trenerne, spår han en jevn liga. Også fordi han vil at det skal være det.

- Det blir nok ingen overraskelser, og jeg tror de som var sist ifjor vil være sist i år, det samme med de som var best. Jeg forventer at det blir tettere i år, så forskjellen mellom bunn og topp ikke blir så stor.

Men tøft, det blir det.

- Jeg håper at vi spiller god hockey i hver kamp. Det er målet vårt. Og vi må holde nivået så høyt som mulig. Når vi spiller vår beste hockey, er vi et godt lag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!