KAN AVGJØRE: Stavanger Oilers vant den fjerde finalekampen 4-2, og kan avgjøre finalen på lørdag. Her fra den tredje finalekampen. 
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
KAN AVGJØRE: Stavanger Oilers vant den fjerde finalekampen 4-2, og kan avgjøre finalen på lørdag. Her fra den tredje finalekampen. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Stavanger Oilers kan avgjøre NM-finalen lørdag

Slo Vålerenga 4-2 i den fjerde finalekampen.

Stavanger slo Vålerenga med 4-2 i den fjerde finalekampen i NM-sluttspillet torsdag. Dermed kan de regjerende mesterne avgjøre med seier på Jordal lørdag.

Det så lenge ut som om kampen om kongepokalen fortsatt skulle leve for Vålerenga. Overraskende nok for mange var det gjestene fra Oslo som virket friskest og mest sultne på seier. Hjemmelagets spillere virket litt uinteresserte og så ut til å ville cruise inn til en enkel seier.

Det går aldri bra i ishockey, og det nyttet Espen «Shampo» Knutsens gutter. Etter en målløs 1. periode brukte Vålerenga sitt første overtallsspill til å ta ledelsen 1-0 i annen periode. Svenske Jonte Berg var mannen bak den forløsende scoringen etter drøye fem minutter.

Scoringen syntes å tenne hjemmelaget det lille ekstra. Oilers-spillerne klarte å ri av et par undertallsspill, og etter drøye ti minutter med Vålerenga i ledelsen, satte Nick Schaus satt inn utligningen. Dermed gikk det mot en spennende avslutning av den fjerde NM-finalen.

Vendte Vålerenga har ikke scoret et eneste mål i fem mot fem mot Stavanger i finalen. Med litt over et kvarter igjen av ordinær tid slo imidlertid Vålerenga-backen David Bräck til. Hans første sluttspillpoeng endte med den viktige 2-1-scoringen.

Vålerenga klarte heller ikke denne gangen å holde på ledelsen. Plutselig løsnet det for Petter Thoresens gutter og de snudde det hele på to-tre minutter. Først ordnet Petter Røste Fossen ordnet ny spenning med sin første finale-scoring.

Stavanger ga seg ikke. Tommy Kristiansen har også hatt til gode å overbevise så langt i NM-sluttspillet. Han var mannen bak 3-2, og kort etter kontret Dan Kissel inn 4-2 da Vålerenga-spillerne ikke hang helt med.

Mye skal til om ikke Stavanger kan ta hjem sin tredje strake NM-tittel.

(NTB)