Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ishockey

Stavanger Oilers klare for semifinale

Gjorde kort prosess med Stjernen i NM-kvartfinalen og sikret seg semifinalebillett etter seier i fire strake kamper. 

SEMIFINALEKLARE: Stavanger Oilers ble i dag det første laget som er klare for semifinale i sluttspillet. Her feirer de scoring mot Vålerenga tidligere denne sesongen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SEMIFINALEKLARE: Stavanger Oilers ble i dag det første laget som er klare for semifinale i sluttspillet. Her feirer de scoring mot Vålerenga tidligere denne sesongen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Seriemesteren og tittelforsvareren møtte et hjemmelag som ville kjempe for å forlenge sesongen, og Stjernen ledet ved første pause etter scoring av Andreas Heier.

Stjernen vant skuddstatistikken i 1. periode hele 14-3, men maktet ikke å følge opp, og favoritten vendte kampen med mål av Mats Larsen Mostue og Tommy Kristiansen i midtperioden. 2-1-målet kom ni sekunder før pause og ble et knockoutslag.

Markus Søberg og Mark Van Guilder økte ledelsen i siste periode, og etter en redusering satte Kristiansen siste spiker i kista.

Dermed endte det med 5-2-seier til Oilers.

Stavanger Oilers kan bli nødt til å vente noen dager på sin semifinalemotstander, for i de andre kampene er det jevnt.

To hver

Vålerenga slo Frisk Asker 3-0 og utlignet til 2-2. Rasmus Ahlholms tidlige mål i undertall var lenge alt som skilte lagene, men de siste drøye fem minuttene økte Tobias Lindström og Rasmus Juell hver sin gang.

Mens Vålerenga og Frisk har vunnet sine hjemmekamper så langt, har det vært tvert om med Sparta Sarpsborg og Storhamar. Etter to Sparta-seirer i Hamar tok Storhamar fredag sin annen seier i Sarpsborg, med 4-2.

Niklas Roest scoret kampens første og siste mål for hjemmelaget, men innimellom scoret Mikael Zettergren, Alexander Reichenberg (2) og Joakim Jensen for Storhamar.

Dermed er det 2-2 også i det oppgjøret, og det betyr minst to kamper til før avgjørelsen faller.

Matchball

Serietoer Lørenskog har derimot matchball etter sin 3-1-seier borte mot Lillehammer. Hjemmelaget ledet etter Troy Rutkowskis mål i 1. periode, men Jason Krog (2) og James Sixsmith vendte kampen for serietoeren som leder 3-1 også sammenlagt.

Neste kamper spilles søndag.

(NTB)

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media