HOLDER FORSPRANGET: Stavanger Oilers var best der det gjaldt, og beseiret Lillehammer 3-0. Her er noen av spillerne fra en kamp mot VIF tidligere i sesongen.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
HOLDER FORSPRANGET: Stavanger Oilers var best der det gjaldt, og beseiret Lillehammer 3-0. Her er noen av spillerne fra en kamp mot VIF tidligere i sesongen. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpixVis mer

Stavanger Oilers lar seg ikke stoppe

- Jeg følte det var jevnere enn statistikken tilsier.

Martin Strandfeldt og Christian Dahl-Andersen spilte på nytt sentrale roller da Stavanger Oilers beseiret Lillehammer 3-0 i ishockeyens eliteserie lørdag.

Regjerende dobbeltmester Stavanger holder dermed på forspranget til de nærmeste konkurrentene på tabellen også etter denne helgen. Før søndagens kamper har siddisene sju poengs luke ned til nærmeste konkurrent Lørenskog.

Lørdagens oppgjør i Oilers' nye storstue var lenge målfattig, tross et enormt overtak til vertene i antall skudd mot mål. Etter to perioder hadde hjemmelaget hele 42-13 i avslutninger mot motstanderens keeper. Ved kampslutt sto det 54-24 i vertenes favør. Lillehammer kom fra en sterk 6-4-seier mot Stavangers topprival Vålerenga torsdag, men hadde lite å stille opp med mot serielederen.

- Føltes jevnt Oilers' poengkonge Christian Dahl-Andersen mener likevel ikke at kampen var fullt så ujevn.

- Vi ble faktisk reddet flere ganger av keeperen vår, Henrik Holm. Han gjorde flere viktige redninger. Jeg følte det var jevnere enn statistikken tilsier. Keeperen til Lillehammer var god, i tillegg til at de ikke ga oss så mange klare målsjanser. Det ble mye skudd fra sidene, og Lillehammer tettet godt igjen, sa Dahl-Andersen i samtale NTB.

Svenske Martin Strandfeldt ordnet jubel blant de 3751 tilskuerne da han endelig overlistet Lillehammer-målvakt Ryan Nie i overtallsspill. Da hadde Oilers bombardert gjestene med skudd i 28 minutter. Lars Peder-Nagel og Tim Kunes sto for forarbeidet til scoringen.

Knapt to minutter av sluttperioden var spilt da Strandfeldt doblet ledelsen. Rekkekameratene Juha-Pekka Loikas og Dahl-Andersen noterte seg for assists på målet. Det betydde at sistnevnte har kommet på poengstatistikken i hele 26 kamper på rad. 23 mål og 36 assist har 32-åringen stått for denne sesongen.

- Motiverende - Det er selvfølgelig veldig gøy og motiverende. Jeg er mye bedre trent i år, har gått ned noen kilo og har mer ork til å komme framover i riktige posisjoner. Jeg er i en flytsone, sa Dahl-Andersen.

Stavangers poengsanker nummer én ordnet også en ny målgivende da Martin Strandfeldt fullførte hattricket sitt. 3-0 ble satt inn av svensken fire minutter før full tid. Også ble det assist på Loikas, tredjemann i Oilers superreke.

- At jeg spiller i rekke med Martin Strandfeldt har også stor betydning. Han var bestemann på banen i dag. I tillegg har vi Juha-Pekka Loikas i rekka, og vi har et veldig godt samarbeid. At jeg har fått så mange poeng er ikke noen enkeltmannsprestasjon, påpekte Dahl-Andersen overfor NTB.

I kveldens andre kamp i eliteserien vant Sparta enkelt på egen is mot bunnlaget Tønsberg. Sluttresultatet ble 6-1 til sarpingene, blant annet etter to mål av Mike Ramsey.

(NTB)