BEST I TOPPKAMPEN: Stavanger Oilers feide i kveld Vålerenga av isen med 4-1. Her er Juha-Pekka Loikas og Kurt Davis (t.v.) fra en tidligere kamp mot Vålerenga.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
BEST I TOPPKAMPEN: Stavanger Oilers feide i kveld Vålerenga av isen med 4-1. Her er Juha-Pekka Loikas og Kurt Davis (t.v.) fra en tidligere kamp mot Vålerenga. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Stavanger Oilers overlegen i toppkampen

Vålerenga sendt hjem med 1-4 i kofferten.

I lørdagens toppkamp i eliteserien i ishockey viste Stavanger Oilers store kvaliteter. Vålerenga ble sendt hjem med 1-4 i kofferten.

Foran drøyt 4300 tilskuere i Stavanger smelte hjemmelaget til fra start. Christian Dahl Andersen, som skulle vise seg å bli helt sentral i toppkampen, satte kveldens første puck i nettet etter bare 2.46. Før seks minutter var passert doblet canadiske Trevis Ehrhardt til 2-0 med sin første scoring for klubben.

- Jeg vet ikke om det var så stor forskjell på lagene, men vi starter bra og holder det gående. Det er veldig bra nivå nå, sa Stavangers Henrik Solberg til TV 2.

VIF slet Vålerenga slet med å skape store farligheter foran Stavanger-målet, mens vertene tok vare på de muligheten som bød seg. 9.21 inn i annen periode sørget Andersen for 3-0. Oslolaget kriget til seg reduseringen i en overtallsperiode, men Martin Strandfeldt utnyttet slapt forsvarsspill og sørget for 4-1 like etterpå.

Den tredje perioden forble målløs, og Stavanger brukte perioden som en transportetappe. Stavanger er med seieren tilbake på tabelltopp, to poeng foran Vålerenga.

- Vi forblir på tabelltoppen, sa Solberg, etter at Stavanger-publikummet hadde gitt laget trampeklapp de siste minuttene.

(NTB)