SPARKET: Tony Romano, her i duell med keeper Nicklas Dahlberg. Foto: NTB Scanpix
SPARKET: Tony Romano, her i duell med keeper Nicklas Dahlberg. Foto: NTB ScanpixVis mer

Stavanger Oilers sparker to spillere

Ishockeylaget Stavanger Oilers er i sportslig krise og tar drastiske grep. Torsdag ble Harrison Reed og Tony Romano løst fra sine kontrakter.

De to løperne har ikke fungert like bra som forventet, skriver Oilers selv på sitt nettsted. Ifølge klubben åpner oppsigelsene av amerikaneren Romano og canadieren Reed for at nye krefter kan hentes inn.

- Vi skal selvsagt erstatte Tony og Harrison, men har ikke noe klart i øyeblikket, sier sportslig leder Pål Higson.

- Det er ikke bare de to som har sviktet, men vi har savnet offensiv produksjon fra Romano og Reed. De har ikke lenger tilliten de trenger hos trenerne, utdyper han overfor Stavanger Aftenblad.

Reed blir stående med beskjedne seks målpoeng på 17 kamper for Oilers. Romano har produsert noe mer med sine elleve poeng.

Motgang

Stavanger-laget er regjerende serie- og sluttspillmester, men har slitt tungt i høst. Det er bare blitt tre seirer på elleve eliteseriekamper. De fire siste kampene har endt med nederlag mot henholdsvis Lillehammer, Manglerud, Frisk Asker og Vålerenga.

- Slik det har utviklet seg, mener vi det er riktig at Tony og Harrison finner seg nye utfordringer nå. Vi takker dem for perioden hos oss og ønsker dem lykke til i karrieren videre, sier Higson.

Han forklarer at løperduoen har hatt kontrakter som strekker seg ut inneværende sesong. Nå skal Oilers bli enig med spillerne om økonomiske sluttpakker.

Ny kamp lørdag

Klubben ser seg om etter spillere på det internasjonale markedet, men må også stole på de unge spillerne de har i stallen. Det vil ikke bli tatt ytterligere grep i spillertroppen de neste dagene.

- Flere av våre unggutter har gjort en solid jobb på laget i det siste. De vil fortsatt få istid og muligheten til å utvikle seg videre i ligaen, sier Higson.

Neste kamp for Oilers spilles borte mot Stjernen på lørdag.