VANT:  - Dette var solid. Vi er blitt bedre og bedre for hver kamp. Det er godt å vinne også den siste kampen, sa Dan Kissel etter kampen mot italienske Asiago. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
VANT: - Dette var solid. Vi er blitt bedre og bedre for hver kamp. Det er godt å vinne også den siste kampen, sa Dan Kissel etter kampen mot italienske Asiago. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Stavanger Oilers vant kontinentalcupen

KHL-laget Donbass Donetsk tapte siste kamp i finalespillet på straffer.

Stavanger Oilers vant søndag kontinentalcupen i ishockey etter at KHL-laget Donbass Donetsk overraskende tapte siste kamp i finalespillet på straffer mot franske Rouen.

Stavanger har gjort et meget godt finalespill i turneringen og avsluttet det på beste måte med 7-2-seier over italienske Asiago søndag.

Juha-Pekka Loikas og Dan Kissel sørget for at siddisene ledet 2-0 allerede etter 7.15 av første periode. Det ga Stavanger en kickstart, noe som gjorde resten av kampen til en parademarsj. Eliteserielaget klatret forbi KHL-laget Donbass på tabellen.

- Dette var solid. Vi er blitt bedre og bedre for hver kamp. Det er godt å vinne også den siste kampen, sa tomålsscorer Kissel etter kampen.

Straffedrama Men på det tidspunktet hadde ukrainerne én kamp mindre spilt. De skulle nemlig avslutte turneringen mot franske Rouen, som ikke hadde tatt et eneste poeng.

Kampen mellom Donbass og Rouen gikk inn i det sporet som Stavanger-spillerne på tribunen ønsket. Den ble jevn.

Til slutt trakk Rouen det lengste strået og stakk av med seieren på straffer. Dermed endte KHL-laget, som ble ansett som favoritt til seieren i turneringen, poenget bak nordmennene.

Donbass tok ledelsen 1-0 i den første perioden, men fikk en scoring mot i annen periode, og lagene var like langt. Etter 2-2 i den tredje perioden og en målløs forlengning ble det til slutt Anthony Rech som fikk avgjøre på straffe for franskmennene.

(NTB)