Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stavanger slet seg til straffeseier over Frisk

Den suverene serielederen Stavanger har fått mer solid motstand i det siste. Torsdag måtte laget virkelig slite for å slå Frisk Asker 4-3. Avgjørelsen falt på straffeslag.

SCORET: Tommy Kristiansen. Foto: NTB Scanpix
SCORET: Tommy Kristiansen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Oilers måtte ty til straffekonkurranse også forrige gang lagene møttes i Askerhallen, men det var helt tilbake i serieåpningen.

Det så lenge ut til at Frisk Asker skulle påføre Stavanger lagets fjerde tap for sesongen. Vertene var best i det meste i de to første periodene, men det raknet litt mot slutten for Sune Bergmans menn.

Før det var gått ti sekunder av kampen hadde Ryan Hayes gjort 1-0 for Frisk. Mats Aleksander Henriksen økte til 2-0 i 1. periode.

I midtperioden var det Stavanger som kom best i gang. Magnus Hoff reduserte før det var gått ett minutt. Endre Medby sendte derimot Frisk opp i en ny tomålsledelse.

Oilers' store kriger Tommy Kristiansen ga de regjerende mestrerne nytt håp om poeng da han scoret med litt over ni minutter igjen av kampen. Christian Dahl-Andersen har vært beskjeden i målprotokollen så langt i sesongen, men var mannen bak utligningen til 3-3. Han satte også den avgjørende straffen i mål.

Årsbeste

– Vi gjorde sesongens beste kamp og spilte ut Stavanger i store deler av kampen. Likevel ble det bare ett poeng. Vi var ikke effektive nok, sa Sune Bergman til TV 2.

– Vi var dårlige i to perioder. Målvakt Henrik Holm holdt oss inne i kampen slik at vi klarte å komme oss til overtid og vinne på straffer. Vi er heldige som fikk med oss to poeng, sa Stavanger-trener Pål Gulbrandsen.

11 poeng

Serietoer Lillehammer kom godt fra bortekampen mot Manglerud Star. Det endte med en grei 5-2-seier. Nok en gang var klubbens utenlandske stjerner effektive foran mål. Laget har nå 11 poeng opp til Stavanger.

I Østfold-derbyet i Sparta Amfi var det gjestende Stjernen som eide kampen fra første dropp. Fredrikstadlaget var oppe i 4-0 før Sparta reduserte med sin første og eneste scoring for kvelden.

Lørenskog hadde ingen større problemer med å slå tabelljumbo Kongsvinger 6-0 på egen is. Laget skygger Lillehammer i kamp om 2.-plassen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media