Stavanger slet seg til straffeseier over Frisk

Den suverene serielederen Stavanger har fått mer solid motstand i det siste. Torsdag måtte laget virkelig slite for å slå Frisk Asker 4-3. Avgjørelsen falt på straffeslag.

SCORET: Tommy Kristiansen. Foto: NTB Scanpix
SCORET: Tommy Kristiansen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Oilers måtte ty til straffekonkurranse også forrige gang lagene møttes i Askerhallen, men det var helt tilbake i serieåpningen.

Det så lenge ut til at Frisk Asker skulle påføre Stavanger lagets fjerde tap for sesongen. Vertene var best i det meste i de to første periodene, men det raknet litt mot slutten for Sune Bergmans menn.

Før det var gått ti sekunder av kampen hadde Ryan Hayes gjort 1-0 for Frisk. Mats Aleksander Henriksen økte til 2-0 i 1. periode.

I midtperioden var det Stavanger som kom best i gang. Magnus Hoff reduserte før det var gått ett minutt. Endre Medby sendte derimot Frisk opp i en ny tomålsledelse.

Oilers' store kriger Tommy Kristiansen ga de regjerende mestrerne nytt håp om poeng da han scoret med litt over ni minutter igjen av kampen. Christian Dahl-Andersen har vært beskjeden i målprotokollen så langt i sesongen, men var mannen bak utligningen til 3-3. Han satte også den avgjørende straffen i mål.

Årsbeste

– Vi gjorde sesongens beste kamp og spilte ut Stavanger i store deler av kampen. Likevel ble det bare ett poeng. Vi var ikke effektive nok, sa Sune Bergman til TV 2.

– Vi var dårlige i to perioder. Målvakt Henrik Holm holdt oss inne i kampen slik at vi klarte å komme oss til overtid og vinne på straffer. Vi er heldige som fikk med oss to poeng, sa Stavanger-trener Pål Gulbrandsen.

11 poeng

Serietoer Lillehammer kom godt fra bortekampen mot Manglerud Star. Det endte med en grei 5-2-seier. Nok en gang var klubbens utenlandske stjerner effektive foran mål. Laget har nå 11 poeng opp til Stavanger.

I Østfold-derbyet i Sparta Amfi var det gjestende Stjernen som eide kampen fra første dropp. Fredrikstadlaget var oppe i 4-0 før Sparta reduserte med sin første og eneste scoring for kvelden.

Lørenskog hadde ingen større problemer med å slå tabelljumbo Kongsvinger 6-0 på egen is. Laget skygger Lillehammer i kamp om 2.-plassen.

(NTB)