SLO TILBAKE: Stavanger Oilers ble grundig slått i den første finalekampen mot Vålerenga. I dag slo laget tilbake.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
SLO TILBAKE: Stavanger Oilers ble grundig slått i den første finalekampen mot Vålerenga. I dag slo laget tilbake. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

Stavanger slo kraftig tilbake mot Vålerenga

Hentet seg inn igjen etter tidlig kalddusj.

Stavanger kom tidlig under, men en sterk midtperiode vendte til 4-1-seier hjemme mot Vålerenga i den andre NM-finalekampen torsdag.

Stillingen er dermed 1-1 sammenlagt. Der VIF var klart best og vant 5-1 på Jordal tirsdag, var rollene byttet om i Stavanger to dager senere. Anført med «Årets poengkonge» i Christian Dahl-Andersen, tok vertene en fortjent seier.

Riktignok ledet Vålerenga etter første periode. Stefan Espeland scoret målet for gjestene fra Oslo i overtall etter 6.31 minutter. RJ Anderson og Justin Donati var nest og tredje sist på pucken.

Stavanger slet med å få spillet til å sitte de første 20 minuttene. Trener Petter Thoresen må ha kommet med godt utvalgte ord i pausen, for i midtperioden framsto vertene som et annet og bedre lag.

Først utlignet Dahl-Andersen nesten fire minutter ut i perioden, mens Kurt Davis økte til 2-1 halvminuttet senere. Vålerenga lå an til å ligge under med kun ett mål til tredje periode, men en skikkelig smell halvminuttet før pausesignalet gjorde vondt til verre for bortelaget.

Lars-Peder Nagel utnyttet en feil fra Steffen Thoresen og scoret til 3-1, mens Dahl-Andersen gjorde sitt annet mål for kvelden 16 sekunder senere.

Før kampen ble det kjent at Stavanger-spiller Martin Strandfeldt ikke blir utestengt for kølleslaget i bakhodet på Tyler Donati fra første møte. Disiplinærutvalget i Norges Ishockeyforbund mente hendelsen ikke var tilsiktet av svensken. Den vurderingen var Vålerenga svært uenig i, og de har valgt å anke saken videre til appellutvalget.

Tredje kamp i NM-finalen spilles på Jordal lørdag.

(NTB)