Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stavanger slo Storhamar og tok finalebilletten

Vant 3-1.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hjemmelaget fra Stavanger innfridde på egen is og vant 3-1 i den avgjørende semifinalen mot Storhamar. Dermed er laget klar for NM-finale mot Lørenskog.

Siden Stavanger også vant serien, starter Oilers med hjemmefordel i den første finalekampen tirsdag. Laget jakter på sitt femte NM-gull på rad og sitt sjette totalt i klubbens historie.

- Vi satte trykk og styrte mye av kampen. Vi var litt ute og syklet i annen periode, men ellers var det ganske kontrollert, sa Stavanger-trener Petter Thoresen til TV 2 etter kampen og gledet seg over at hans lag var å kjenne igjen i den avgjørende semifinalekampen.

Thoresens elever hadde presset fra hjemmepublikummet på sine skuldre da de skøytet ut til den siste og avgjørende semifinalekampen. Laget fikk en dårlig start da Storhamar vant en dropp i Stavangers sone og Erik de la Rose scoret allerede etter tre minutter.

- Vi var forberedt på at det skulle bli tøffe matcher, og de har imponert veldig med offerviljen sin, sa Thoresen om Storhamars lag.

Stavanger kom tilbake Stavanger svarte umiddelbart etter 0-1-scoringen da Philippe Cornet dro pucken forbi Storhamar-keeper Oskar Östlund etter fem minutter og satte inn utligningen. Hjemmelaget fortsatte å kjøre kampen og fikk muligheten i overtall da Storhamars Scott Hotham fikk to minutter for slashing. Gjestene klarte å holde unna til tross for at Stavanger hadde pucken nærmest i to minutter i strekk, men like etter at utvisningstiden var omme, satt 2-1-scoringen. En fantastisk prestasjon av Rudolfs Balcers endte i mål 15 minutter ut i kampen.

- Hockeygodis fra latvieren, var TV 2-kommentator Bjørn Ereviks umiddelbare reaksjon etter scoringen. Også latvieren selv var godt fornøyd etter periodeslutt.

- Jeg synes vi kom tøft ut og bare kjørte på. De har problemer med å komme ut av sonen, og jeg føler vi er overalt. Nå må vi bare kjøre som vi har gjort og score et par mål til i 2. periode, sa han til TV 2.

Økte ledelsen Latvieren fikk ønsket delvis oppfylt. Allerede før fire minutter av midtperioden var spilt, økte Dan Kissel til 3-1. En glimrende flip-pasning fra Cornet endte på kølla til Kissel, som elegant gikk av keeper og scoret med backhand.

Etter scoringen hevet Storhamar seg betraktelig og hadde flere enorme sjanser til å redusere, uten å få uttelling. Dermed ebbet perioden ut uten flere scoringer.

Storhamar prøvde desperat å få en redusering tidlig i siste periode og fikk sjansen i overtall knapt halvveis inn i perioden. Som i midtperioden skapte laget flere enorme sjanser, og gjestene var svært nære å få uttelling uten å klare det.

Respekt Nå ser Thoresen fram til finalerunden mot Lørenskog hvor hans egen sønn Steffen Thoresen spiller.

- Vi har stor respekt for Lørenskog. Vi må gjøre leksa vår, nullstille oss og være sultne på et mesterskap til.

Stavanger har allerede vunnet NM-gullet fem ganger. Det gjør at mange nærmest forventer et sjette. Det irriterer Petter Thoresen.

- Det jeg blir provosert over er at man aldri får kreditt for det man gjør. Det er ikke en selvfølge at man er i sju finaler på rad. Spillerne er proffe og interessert i å bli bedre, sa Thoresen til TV 2.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart