OVERRASKENDE TAP: Serieleder Stavanger Oilers tapte overraskende mot Stjernen i Fredrikstad.Foto: Erlend Aas / Scanpix
OVERRASKENDE TAP: Serieleder Stavanger Oilers tapte overraskende mot Stjernen i Fredrikstad.Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Stavanger snublet mot Stjernen

Smertelig tap for serielederen.

Serieleder Stavanger gikk på et smertelig 3-4-tap borte mot Stjernen i eliteserien ishockey søndag.

Stjernen trygget grepet om den siste sluttspillplassen med den litt overraskende seieren. Svensken Hampus Gustafsson scoret to av målene og hadde dessuten en assist.

Oilers kom tilbake etter å ha ligget under 1-4 tidlig i siste periode, men nærmere enn ett mål kom ikke serielederne. Stavangers poengkonge Martin Strandfeldt sto for to av scoringene.

Storhamar har tydeligvis lagt de økonomiske problemene bak seg og kan tenke på det sportslige. Søndag tok Michael Smithurst gutter seg opp til tredjeplassen på tabellen etter å ha slått Rosenborg med 5-1.

Rekken med Chrisitan Larivee og Martin B. Huuse var spesielt produktiv. Larvivee stoppet på to mål og to assist. Backen Fredrik Lystad Jacobsen hadde ett mål og tre assist.

I OL-byen Lillehammer gikk kampen mellom hjemmelaget og Lørenskog til straffekonkurranse etter at det sto 2-2 ved ordinær tid og etter fem minutter forlengning. Det var greit at Lørenskog vant, for David Livingstons lag var i føringen det meste av kampen.

Hos hjemmelaget sto Gino Guyer for begge målene, mens Kenny Corupe og Mats Frøshaug scoret for Lørenskog. Med seieren tok romerikingene seg opp til annenplassen på tabellen. Det er likevel hele 16 poeng opp til Stavanger.

(NTB)