NÆRMER SEG: Oilers-fansen har grunn til å være fornøyde med innsatsen til laget sitt i det siste.
Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix
NÆRMER SEG: Oilers-fansen har grunn til å være fornøyde med innsatsen til laget sitt i det siste. Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpixVis mer

Stavanger tok innpå Vålerenga med sin syvende strake

To poeng bak nå.

Stavanger knappet innpå forspranget til Vålerenga i eliteserien i ishockey til to poeng etter 6-1-seieren over Sparta tirsdag. Serielederen tapte 1-2 etter forlengning for Frisk Asker.

De regjerende mestrene har tydeligvis brukt forrige ukes spillepause godt. Spesielt Martin Strandfeldt var effektivt hos Petter Thoresens mannskap og svensken sto for to mål og to assist. Hjemmelaget satte standarden tidlig og ledet 4-0 etter første periode.

Vålerenga tok oppskriftsmessig ledelsen 1-0 etter et tidlig mål av Tyler Donati borte mot Frisk Asker, men årets store overraskelse i eliteserien så langt ga seg ikke og fikk sin utligning ved Kiel McLeod mot slutten av 3. periode. I forlengningen forsøkte Espen «Shampo» Knutsen seg med en frekkis og forsøkte å spille fire mot tre ved å ta ut målvakten, men det endte med at Craig Schira ble matchvinner med sin scoring i åpent mål.

Lørenskog følger tre poeng bak Stavanger etter å ha kriget til seg alle tre poengene mot Lillehammer. Gjestene scoret to mål i midtperioden og det var nok til å ri av stormen fra hjemmelaget, som fikk sin redusering helt mot slutten.

I Hamar OL-amfi kom hjemmelaget under med 1-4 før de skjønte alvoret i midtperioden. Laget slo tilbake og klarte å ta kampen til 4-4 og forlengning. Den endte målløs og ettersom Joakim Jensen var den eneste som scoret på straffene ble det to poeng til hjemmelaget og ett til gjestene.

Også bunnoppgjøret mellom Stjernen og Rosenborg måtte avgjøres etter forlengning. Rosenborg åpnet friskest og ledet 3-1 før den siste perioden. Vertene kom tilbake i den siste perioden med to mål, men Rosenborg-veteranen Ilja Dubkov avgjorde i forlengningen med sitt andre mål for kvelden.

(NTB)