GLADE GUTTER:  Stavanger Oilers jubler etter å ha vunnet NM-finalen i ishockey for menn mellom Lørenskog Ishockeyklubb og Stavanger Oilers i Lørenskog ishall fredag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
GLADE GUTTER: Stavanger Oilers jubler etter å ha vunnet NM-finalen i ishockey for menn mellom Lørenskog Ishockeyklubb og Stavanger Oilers i Lørenskog ishall fredag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Stavanger tok sin sjette NM-tittel

Feide all tvil til side.

Petter Thoresen og hans Stavanger ryddet all tvil til side og sikret sin femte strake NM-tittel i ishockey med 3-0 over Lørenskog fredag.

Dermed gjentok Stavanger bedriften fra 2012, da laget vant den sjette NM-finalen i Lørenskog Ishall.

- Kjekt å vinne igjen, sa keeper Ruben Smith som ble kårets til banens mest verdifulle spiller.

Han har nå vunnet flere gull med Oilers etter at han ble NM-vinner for Storhamar i 2008.

I Stavangers hjemmearena er det duket for seiersfest. Klubbeier Tore Christiansen hadde lurt med seg sin velkjente gulldress i kofferten.

- Vi starter nesten på ny nå som Petter Thoresen slutter, men han er murer og har bygget opp en solid grunnmur hos oss, sier Christiansen til NTB.

Siste kamp Ti av spillerne, fem på hvert av lagene, var også med for fire år siden, og igjen endte det 4-2 i kamper for Oilers.

Det var Stavanger-lagets sjette NM-tittel under Thoresens ledelse. Det var hans siste kamp som Stavanger-trener. Har gir seg i klubben for å ta over Norges landslag fra 1. juni.

Lørenskog hadde kniven på strupen og gikk derfor tøffest ut på hjemmeis. Spillet skiftet i store deler av åpningsperioden.

Begge lagene hadde flere gode sjanser til å score, men nervene virket å ligge tykt utenpå draktene til lagets spillere. Både Lørenskog og Stavanger jaktet den forløsende scoringen.

Samme takt Midtperioden fortsatte i samme takt. Høyt tempo, tøffe taklinger og et par svært gode og opplagte målvaker i Jeff Jakaitis og Ruben Smith.

Målet alle ventet på kom ikke før det gjensto 2.15 av midtperioden. Og det sto gjestene fra Stavanger for.

Dan Kissel styrte inn pucken på et skudd fra Mats Larsen Mostue. Det var første gang at Oilers var i føringen i finalekampene som har vært spilt i Lørenskog.

Thoresens gutter ofret alt og slapp egentlig aldri det etter hvert desperat Lørenskog-laget inn i kampen.

Ofte upopulære Tommy Kristiansens 2-0-scoring stilnet hjemmelagets supportere.

Det var fortsatt over 15 minutter igjen av kampen, men en tomålsledelse gir sjelden et lag som lukter NM-gull ifra seg.

Peter Lorentzen la på til 3-0 med et såkalt «teknisk mål». Pucken var ikke inne, men spilleren ble hindret foran åpent bur. Dermed ble det dømt scoring. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.