Stavanger-Viking Hockey slått konkurs

Stavanger (NTB): Fylkesskattesjefen i Rogaland har slått Stavanger-Viking Hockey konkurs, skriver Stavanger Aftenblad. Ubetalt merverdiavgift på 136 000 kroner pluss renter felte ishockeyklubben.

Konkursen skaper problemer for Norges Ishockeyforbund fordi eliteserien nå plutselig mangler ett lag. Generalsekretær Rune Hauger i forbundet sier at det kan komme på tale å tilby Furuset eller Gjøvik plassen i eliteserien.

Furuset endte sist i eliteserien forrige sesong og rykket ned. Gjøvik ble nummer to i 1. divisjon og tapte kvalifiseringskamper mot Stavanger-Viking, som endte nest sist i eliteserien.

- Vi kommer til å ta et telefonmøte veldig fort. Forbundsstyret har utvidede rettigheter til å gjøre det som er best, og det kan faktisk være mulig at vi tilbyr Bergen plass i eliteserien, men i utgangspunktet er Furuset høyest rangert, sier Rune Hauger.

Stavanger-Viking Hockey hadde ved konkursåpningen en gjeld på rundt 600 000 kroner. Nå blir samtlige spillere i klubben fristilt, og de fleste kommer sannsynligvis til å satse i Viking Ishockeyklubb i 2. divisjon. Skjønt klubben kan muligens få starte i 1. divisjon, opplyser Rune Hauger.

- Hvis vi flytter opp et lag i eliteserien, blir det en ledig plass i 1. divisjon, sier Hauger og legger til at forbundet med utvidelse til 12 lag i eliteserien fra neste år har sett for seg å ha med både Bergen og Stavanger i eliten.