Stavås Skistad best: - Føles veldig bra

Kristine Stavås Skistad innfridde favorittstempelet på Beitostølen-sprinten. Bak henne ble det dramatisk da Lotta Udnes Weng ble disket og mistet andreplassen.

INNFRIDDE: Kristine Stavås Skistad. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
INNFRIDDE: Kristine Stavås Skistad. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): Den aller største favoritten før sprinten, var Kristine Stavås Skistad (24). «Alle» var spent på formen til den lynraske sprinteren, som nærmest har gått under jorda siden forrige sesong.

Skistad vant verken prologen eller kvartfinalen, men viste styrke med seier i semifinalen. Der fikk hun kamp av dagens overraskelse, Ingrid Andréa Gulbrandsen (23), som vant prologen med over fem sekunder.

STERK: Kristine Stavås Skistad prøvde å lure seg unna Dagbladets reporter. Video: Løkås/Haarstad. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Duoen tok kommandoen i feltet tidlig, med Gulbrandsen i tet etter noen hundre meter. Opp den første motbakken tok Stavås Skistad plass i ryggen til kometen.

Skistad holdt også følge i den siste motbakken, og tok ledelsen på oppløpet. Der var det ingen tvil om hvem som var best.

- Det var helt greit. Det gikk bedre etter hvert i dag. Det var deilig å bli bli bedre, men jeg tror at jeg må opp noen hakk til neste helg, sier Stavås Skistad til Dagbladet.

I FORM: Ingrid Andréa Gulbrandsen rystet Beitostølen med å vinne prologen. Video: NRK. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Disket

Lotta Udnes Weng ble opprinnelig nummer to, 0.36 bak vinneren, men ble plassert som nummer seks fordi hun skøytet på oppløpet.

- Jeg fikk beskjed om at det var litt for mange skøytetak på oppløpet, og det kvalifiseres til en disk. Det er fortjent. Jeg må ta dette som en lærepenge. Jeg bør greie å unngå dette, sier Lotta Udnes Weng til Dagbladet.

DISKET: Lotta Udnes Weng (bak til høyre). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DISKET: Lotta Udnes Weng (bak til høyre). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Landslagstrener Sjur Ole Svarstad lo av eleven:

- Lotta gjør et veldig godt renn i dag, men er uheldig og gjør noe ureglementert på oppløpet, sier han til Dagbladet.

- Ureglementert? Jeg tror Lotta selv sa hun var dum ...

- Ha, ha. Jeg forsøkte å være snill, sier landslagstreneren.

Ingrid Gulbrandsen var også ekstremt fornøyd etter dagens andreplass:

- Det er utrolig artig å kjenne at treningen betaler seg. Jeg er sinnssykt fornøyd, sier hun til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer