Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stavås Skistad med to(!) fall

I fraværet av mange av de største konkurrentene, kunne Kristine Stavås Skistad slå fra seg under sprinten i Dresden. To klønete fall ødela. Maiken Caspersen Falla falt også fra finaleplass.

KNALL OG FALL: Kristine Stavås Skistad var skuffet i det hun gikk i mål og skjønte at hun ikke fikk prøve seg i kvartfinalen. Foto: NTB/Scanpix
KNALL OG FALL: Kristine Stavås Skistad var skuffet i det hun gikk i mål og skjønte at hun ikke fikk prøve seg i kvartfinalen. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Det ble en skuffende dag sett med norske øyne i Dresden. Kristine Stavås Skistad hadde muligheten til å virkelig hevde seg under dagens sprint i Dresden. Den muligheten gikk i grus allerede i kvartfinalen, hvor hun var både uheldig og udyktig i det hun gikk i bakken hele to ganger iløpet av den korte traséen.

Hun kom i mål over 16 sekunder etter heatvinneren, og dermed var det heller ikke håp om å avansere på tid.

Selv var hun svært frustrert etter å ha fått ødelagt løpet sitt.

- Jeg ligger veldig bra an og bruker ikke en kalori på førsterunden. Det går helt etter planen. Jeg føler meg endelig litt i slag. Jeg føler meg veldig bra i dag, så det er synd at sånt må skje, sier Stavås Skistad til NRK i målområdet.

- Falt ikke av meg selv

Det andre fallet var hennes egen feil, men hun mener selv at hun ikke kan klandres for det første.

- Jeg så ikke hvem det var, men jeg falt ikke av meg selv, sier Skistad videre om det første fallet.

NRK-kommentator Torgeir Bjørn mener dette er situasjoner som kan unngås om man har mer erfaring.

- Det er litt sånn det er i et seniorfelt i verdenscupen. Det er litt tettere og hardere kamp om posisjonene. Det gjelder å lese sånne situasjoner. Det kommer med erfaringa, sier Bjørn etter å ha hørt intervjuet med Stavås Skistad.

Andre norske greit videre

I heatet før ble Anniken Alnes og Mari Eide henholdsvis nummer tre og fire. De gikk derimot, og i motseting til Stavås Skistad, videre på tid.

Debutant Julie Myhre imponerte derimot i kvartfinalen, og gikk enkelt videre til semifinalen.

Maiken Caspersen Falla tok seg også enkelt videre videre til semifinalen i headet etter, mens Ane Stenseth ikke leverte optimalt på oppløpet, og gikk dermed ut på tid.

I semifinalene endte det derimot med skuffelse, hvor det var ingen norske som tok seg til finalen. Det som vakte størst oppsikt var Maiken Caspersen Fallas exit.

Den rutinerte løperen falt i semifinalen. Den svenske kometen Linn Svahn vant finalen.

- En av de norske tråkker på skia mine, da snurrer jeg rundt og havnet på rumpa, sa Falla til NRK.