Stavås Skistad satte ny verdensrekord!

- Jeg hadde ikke blitt fornøyd om jeg ikke klarte å ta verdensrekorden, sier 20-åringen, som nå kan kalle seg verdens raskeste langrennsløper.

NY VERDENSREKORD: Kristine Stavås Skistad kapret verdensrekorden på 100 meter supersprint. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NY VERDENSREKORD: Kristine Stavås Skistad kapret verdensrekorden på 100 meter supersprint. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stortalentet Kristine Stavås Skistad satte ny verdensrekord på 100 meter supersprint på Hafjell med supertiden 12.36.

- Satte jeg rekord? Deilig! Det er viktig, sier Stavås Skistad til TV 2.

- Jeg satte det som mål før jeg kom hit. Jeg hadde ikke blitt fornøyd om jeg ikke klarte å ta verdensrekorden. Jeg har trent mye hurtighet gjennom årene, sier hurtigtoget med en herlig arroganse.

Marte Nordlunde, som utgjorde dagens finale sammen med Stavås Skistad, Thea Sørum og Linn Sömskar, hadde den forrige rekorden.

  • PS: På fredag, et annet sted, men samme dag, registrerte Sveriges sprintess Maja Dahlqvist en enda raskere tid enn Stavås Skistad, nemlig 12,20 sekunder i prologen i Ramundberget. Stavås Skistad satte sin rekord på 12,36 i finalen, hvor reaksjonstiden er medregnet og utgangspunktet dermed blir litt annerledes enn i en prolog.

Regjerende olympisk mester på sprint, Stina Nilsson, har også hatt verdensrekorden tidligere, med tiden 13,19 sekunder i 2015, da Nilsson var på Stavås Skistads alder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer