- Stavgang er perfekt

Bjørgen går for gull, og vi trener armer.

• Har du lyst til å være med i trekningen av et weekendopphold for to på Rica hotell, og en drøss med andre gode premier? Svar på vårt OL-spørsmål her.

(Dagbladet.no): I dag går Marit Bjørgen for gull, og det gleder mange nordmenn, både her hjemme og i leieren i Torino.

Bjørgen har vært avbildet i bar overkropp i flere aviser og blader, og både gutter og jenter kan misunne kroppen hennes.

Men en ting er helt sikkert, hun har kommet dit hvor hun er i dag, men trening, trening, og atter trening.

Tidligere i OL har Dagbladet.no og Aktivlivsstil gått gjennom koordinasjon, motivasjon og trening av knær. I dag går turen til trening av armer.Ta med stavene ut


Stavgang har kommet til Norge for fullt. Både eldre og yngre løper ut i marka med stavene sine.

- Stavgang er en perfekt treningsmetode, først og fremst fordi bruken av staver i treningen kan tilpasses den enkeltes behov og forutsetning. I motsetning til vanlig gange bruker man overkroppen mer, noe som fører til økt bruk av muskelgruppene i hele kroppen, sier fagkonsulent i Norges mosjons- og bedriftsidrettsforbund, Hilde Solvang.

Hun mener stavgang kan gi opptil 13 prosent høyere puls, og at staver er godt for trening for armer.

Tren hjemme

Skal du trene styrke på treningssenter har treningsfaglig ansvarlig hos S.A.T.S, Jill Jahrmann flere gode metoder.

- Bruk trekk-apparatene på treningssenteret, stå med ansiktet mot vektene og ta tak i håndtaket fra den øverste trinsen med en hånd. Trekk armen ned langs siden av kroppen og så langt bak du klarer før du fører den rolig opp igjen. Gjenta ti ganger før du bytter arm, sier hun.

Og skal du trene hjemme kan du gjøre det på samme måte med en enkel treningsstrikk som du fester ganske høyt, for eksempel i en åpen trapp.

MARIT BJØRGEN: Det er ikke få ganger Bjørgen har dratt fra sine konkurrenter i motbakken. Det håper vi skjer også i dag. Foto: SCANPIX
MARIT BJØRGEN: Det er ikke få ganger Bjørgen har dratt fra sine konkurrenter i motbakken. Det håper vi skjer også i dag. Foto: SCANPIX Vis mer