- Stavgang er perfekt

Bjørgen går for gull, og vi trener armer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Har du lyst til å være med i trekningen av et weekendopphold for to på Rica hotell, og en drøss med andre gode premier? Svar på vårt OL-spørsmål her.

(Dagbladet.no): I dag går Marit Bjørgen for gull, og det gleder mange nordmenn, både her hjemme og i leieren i Torino.

Bjørgen har vært avbildet i bar overkropp i flere aviser og blader, og både gutter og jenter kan misunne kroppen hennes.

Men en ting er helt sikkert, hun har kommet dit hvor hun er i dag, men trening, trening, og atter trening.

Tidligere i OL har Dagbladet.no og Aktivlivsstil gått gjennom koordinasjon, motivasjon og trening av knær. I dag går turen til trening av armer.

Ta med stavene ut

Stavgang har kommet til Norge for fullt. Både eldre og yngre løper ut i marka med stavene sine. - Stavgang er en perfekt treningsmetode, først og fremst fordi bruken av staver i treningen kan tilpasses den enkeltes behov og forutsetning. I motsetning til vanlig gange bruker man overkroppen mer, noe som fører til økt bruk av muskelgruppene i hele kroppen, sier fagkonsulent i Norges mosjons- og bedriftsidrettsforbund, Hilde Solvang. Hun mener stavgang kan gi opptil 13 prosent høyere puls, og at staver er godt for trening for armer. Tren hjemmeSkal du trene styrke på treningssenter har treningsfaglig ansvarlig hos S.A.T.S, Jill Jahrmann flere gode metoder. - Bruk trekk-apparatene på treningssenteret, stå med ansiktet mot vektene og ta tak i håndtaket fra den øverste trinsen med en hånd. Trekk armen ned langs siden av kroppen og så langt bak du klarer før du fører den rolig opp igjen. Gjenta ti ganger før du bytter arm, sier hun. Og skal du trene hjemme kan du gjøre det på samme måte med en enkel treningsstrikk som du fester ganske høyt, for eksempel i en åpen trapp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer