Stavlegenden vil ta over jobben til Jaques Rogge

Vil bli OL-sjef.

 BUBKA FOR PRESIDENT:  Stavlegenden Sergej Bubka ønsker å bli ny president for de olympiske komité. Her med Ådne Sønderål under Torino-OL. Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
BUBKA FOR PRESIDENT: Stavlegenden Sergej Bubka ønsker å bli ny president for de olympiske komité. Her med Ådne Sønderål under Torino-OL. Foto: ARNT E. FOLVIK / DagbladetVis mer

Tidligere OL-mester Sergej Bubka kaster seg inn i kampen om å bli ny IOK-president.

- I går (mandag) tok jeg kontakt med presidenten (Rogge) og informerte ham at jeg ville stille til kandidat som IOK-president, sa Bubka på en pressekonferanse i St. Petersburg tirsdag ettermiddag.

Tidligere på dagen hadde flere nyhetsbyråer nyheten om at han ville stille som Jacques Rogges arvtaker, og at han selv ville presentere sitt kandidatur senere på dagen.

- For 30 år siden startet min profesjonelle karriere som stavhopper i denne vakre byen, og jeg kvalifiserte meg til friidretts-VM. Jeg synes derfor at det var et greit sted å annonsere mitt kandidattur og begynne en ny reise i livet mitt, sa 49-åringen.

- Jeg har idretten i blodet, sport er mine gener. Jeg har alltid forsøkt å gi noe tilbake, og uten idretten hadde ikke stått her foran dere i dag, sa ukrainske Bubka.

Bubka satte 35 verdensrekorder i stav i sin karriere. Ingen har vært i nærheten av hans 6,15 meter utendørs. Han vant ett OL-gull (1988) og seks VM-gull.

Bubka får konkurranse fra Thomas Bach (Tyskland), Ng Ser Miang (Singapore), C.K. Wu (Taiwan), Richard Carrison (Puerto Rico) og Denis Oswald (Sveits).

Jacques Rogge gir seg som president i Den internasjonale olympiske komité senere i år. Han har vært president i 12 år.

Valget av ny president vil holdes under en IOK-kongress i Buenos Aires i september.

(NTB)