Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stavrum får erstatning etter takling

Vant mot Staten i retten.

(Dagbladet.no): Den tidligere toppspilleren Arild Stavrum har vunnet fram etter en nær fire år lang kamp for å få godkjent en skade forårssaket av en fotballtakling som yrkesskade.

Det var i en kamp mellom Molde 2 og Eidsvold Turn i 2004 at Stavrums karriere ble avsluttet.

Overfor retten har Stavrum forklart at spilleren på motstanderlaget brått og uventet satte inn ei takling som førte til at han selv vridde kroppen på en «helt plutselig og uventet måte».

Stadige ryggproblemer

Siden har ikke den tidligere storscoreren spilt en eneste fotballkamp. Istedet er han blitt en fotballtrener - nå for Skeid i 2. divisjon - med stadige ryggproblemer.

Motparten - Staten ved Arbeids- og velferdsdirektoratet - mener taklinga var av en type du finner i stort sett alle kamper. For å skulle tilkjenne Stavrum yrkesskadeerstatning, måtte det være snakk om en særlig stygg eller ureglementert episode, anførte de.

- Uventet takling

Borgarting lagmannsrett avsa sin dom på mandag. Der ble trygderettens kjennelse fra 2006 - som sa at taklinga ikke kunne regnes som arbeidsulykke - kjent ugyldig. Staten må også betale Stavrums saksomkostninger på 115.000 kr pluss renter.

VANT FRAM: Arild Stavrum ble i retten tilkjent yrkesskadeerstatning etter taklingen som stoppet karrieren i 2004. Foto: Arnt E. Folvik
VANT FRAM: Arild Stavrum ble i retten tilkjent yrkesskadeerstatning etter taklingen som stoppet karrieren i 2004. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Advokat Terje Scavenius, som sammen med Svein Sjøgren har representert Stavrum i saken, er glad for dommen:

- Dette er viktig, og gir gode argumenter for at idrettsutøvere kan få godkjent yrkesskadeerstatning ved alvorlige skader i framtida, sier Scavenius til Dagbladet.no.

image: Stavrum får erstatning etter takling
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media