Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stavrum kan straffes

Molde-spiss Arild Stavrum kan få karantene fordi han påstår at dommere favoriserer Rosenborg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Fortjener Stavrum straff - eller har han rett? Den tidligere Aberdeen-proffen har sagt at dommerne har æren for fire-fem av Rosenborgs 11 strake seriemesterskap.

  Norges Fotballforbund (NFF) er lei av usaklig kritikk av toppdommerne. Stavrum er bare ett av flere eksempler som NFF nå vurderer å gå videre med, skriver Adresseavisen.

  - Det er lov å kritisere dommere for enkeltavgjørelser som blir tatt i løpet av en kamp. Men påstander om at norske eliteseriedommere favoriserer enkeltlag, ser vi svært alvorlig på. Den type usaklig kritikk er vi nødt til å slå ned på, sier informasjonssjef Roger Solheim i NFF.

  I verste fall risikerer Stavrum karantene. Også trenere som Arne Sandstø (Odd Grenland), Teitur Thordarson (Lyn) og Odd Berg (Molde) har uttrykt at de mener RBK blir favorisert av dommerne.

  - Vi er ikke fremmed for å bruke de sanksjonene vi kan. I fjor ble Bryne-trener Reine Almqvist henvist til tribunen etter å ha uttalt at en spesiell dommer har vært ute etter klubben, påpeker Roger Solheim.

  Også Vålerenga-trener Kjetil Rekdal risikerer straff etter hans utspill tidligere i år om at Olsvik-dommer Terje Hauge var ute etter Vålerenga.

  (NTB)