Stavrum scorer igjen

Arild Stavrum, fjorårets målkonge i svensk fotball, har opplevd måltørke siden 6. juli. Lørdag løsnet det omsider da han i siste minutt ble matchvinner i skånederbyet mot Malmö.

Helsingborg er fortsatt fire poeng bak serieleder AIK, som slo Frölunda etter å ha holdt buret rent for tiende gang på rad.

Stavrum skapte og brente sjanser på samlebånd for et overlegent Helsingborg, men målet lot vente på seg. Først med sekunder igjen å spille lyktes han. Hans sjuende allsvenske mål i år var kjærkomment.

- Det kan gå litt troll i det å score mål, men nå løsnet det. Vi vant, og jeg synes vi spilte bra, sa Stavrum.

- For oss er det litt symbolikk i at Arild gjør mål igjen. Det tyder bra for gullkampen, og det er bra for Arilds psyke ettersom han har misbrukt så mange sjanser, sa trener Åge Hareide.

Statistikerne talte åtte Stavrum-sjanser lørdag. Løsnet det for godt, kan det bli gøy igjen på Olympia framover.

Tett siden sankthans

AIK-keeper Mattias Asper holdt lørdag nullen for tiende gang på rad. 25-åringen har nå voktet målet i 15 timer siden forrige gang han måtte kapitulere. Det var 21. juni, før sankthans altså.

- Jeg kjenner meg i slag. Formen er bra, sa Asper tørt etter lørdagens 1-0-seier over Frölunda.

Serielederen har holdt nullen i sju kamper i allsvenskan og tre kamper i kvalifisering til mesterligaen. Klarer Asper å frede målet også i returkampen mot AEK Athen onsdag, går det mot mesterligaspill på Råsunda utover høsten.

Mike Kjølø og hans kolleger i backrekka hadde problemer lørdag, men i målet var Asper strålende. Christer Mattiasson ble matchvinner.

(NTB-TT)