Stavrum scoret igjen

IFK Göteborg - Helsingborg 0- 1. Arild Stavrum sørget for at Helsingborg fortsatt er en heit kandidat til Allsvenskan-gullet. - Det er ingen tvil om at vi kan vinne, sier Stavrum.

I går ble han matchvinner mot den falmede storheten fra Göteborg. Stavrum har til sammen scoret 17 mål i årets svenske toppserie - og ligger klart i tet på Allsvenskans måljeger-liste.

Men først og fremst handler det om å bringe seriegullet til Helsingborg. Og to kamper før serieslutt, ligger Åge Hareides kvart-norske mannskap nest øverst på tabellen. Ett lite poeng bak AIK.

Takket være Arild Stavrums kroniske målteft.

- Vi er avhengige av at AIK taper poeng , men det er ingen tvil om at vi kan vinne. Dette blir skikkelig spennende, sier storscorer Arild Stavrum til det svenske nyhetsbyrået TT.

Enklere
innspurt

Og på papiret har Helsingborg en enklere serieinnspurt enn AIK. Kommende helg spiller Stavrum og co. hjemme mot middelhavsfareren Elfsborg, mens AIK tar turen til Trelleborg - som kjemper for å unngå kvalifiseringsplassen i den nederste delen av tabellen.

I siste runde spiller Helsingborg borte mot bunnlaget Häcken, mens AIK tar imot Vrgryte.

- Hadde vi tapt i dag, ville løpet vært kjørt. Nå er det isteden AIK som har presset på seg. Men alle tar jo poeng fra alle. det blir en spennende avslutning, sier Stavrum.

Som etter rapportene gjorde en svært solid jobb i Helsingborg-angrepet sammen med Magnus Powell og Mattias Jonsson - inntil han ble erstattet av landsmannen Stig Johansen et drøyt kvarter før slutt.

Forarbeid:
Storvik

Kenneth Storvik spilte også fra start for Helsingborg, og var delaktig i angrepet som førte til Stavrum-scoring.

Alt dette så Manchester United-manager Alex Ferguson, som tidligere på dagen hadde vært til stede på åpningen av et nytt treningsanlegg i Göteborg.

Og IFK trenger tydeligvis trening for å komme tilbake i toppslag. Nå risikerer de gamle europacupmestrene å måtte spille kvalifisering for å beholde plassen i Allsvenskan.

Regn, regn, regn

- Vår verste kamp på lenge, sa IFK-trener Reine Almqvist etter kampen på Nya Ullevi.