Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stöckl: - Verden går videre uten meg

Blir far.

Hopperne kan komme til å måtte avslutte sesongen uten gulltrener Alexander Stöckl på plass i bakken.

- Ikke noe problem, sier landslagssjefen.

Samboer Ina Bergmann venter barn i slutten av mars. Det betyr at Stöckl kan bli tvunget til å være på hjemmebane når verdenscupen avsluttes med to renn i Titisee-Neustadt (12. og 13. mars) og tre renn i Planica (18.-20. mars).

- Verden går videre uten meg, det rakner på ingen måte uten meg. Jeg stoler 100 prosent på trenerteamet, de er absolutt gode nok, sier Stöckl til NTB.

Magnus Brevig og Andreas Vilberg får ansvaret dersom østerrikeren må holde seg hjemme som følge av samboerens nedkomst.

Tror på verdensrekord Stöckl kom mandag hjem etter laggullet under VM i skiflyging i Kulm. Det går i ett for østerrikeren, både på jobb og privat. Nå venter renn i Zakopane, Sapporo, Holmenkollen og Trondheim før Vikersund byr på lange svev midt i februar. Der tror Stöckl på verdensrekord.

- Det er mulig, tror jeg. Men alt må stemme med forhold og flykurve. Det blir ikke så mye lenger enn den nåværende, men 255 meter stående er fullt mulig. Jeg gleder meg til festen på hjemmebane. Vi har flere utøvere som kan bedre rekorden. Det blir dritmoro, sier Stöckl.

Anders Fannemel satte verdensrekord med 251,5 meter i fjor. Russisk Dmitrij Vasiljev hoppet enda lenger, men falt på 254 meter.

Verdens beste Til helgen tar Stöckl med seg de seks VM-hopperne til Zakopane i Polen.

- Er du god nok for VM, er du god nok for verdenscupen. Det er ingen grunn til å gjøre endringer. Gullguttene blir med videre, sier landslagssjefen.

Det betyr at gullfireren med Anders Fannemel, Daniel-André Tande, Johann André Forfang og Kenneth Gangnes blir å se i aksjon sammen med VM-reservene Andreas Stjernen og Joachim Hauer.

Stöckl har en klar ambisjon om å gjøre Norge til verdens beste hoppnasjon.

- Og da holder det ikke «bare» med VM-gull i skiflying. Det kreves mer. Nasjonscupen gir et bilde av om du har vært best gjennom hele sesongen. Der er vi like bak Tyskland, sier gulltreneren.

Kan ta igjen Prevc Kun tre poeng skiller de to stolte hoppnasjonene med fordel Tyskland etter 16 av 35 konkurranser.

Individuelt ser sloveneren Peter Prevc umulig ut. Han leder klart i sammendraget med 1024 poeng, fulgte av tyskeren Severin Freund (779 poeng) og Kenneth Gangnes (675).

- Verdenscupen individuelt er et mål. Vi vil gjerne ha Kenneth topp tre. Prevc er umulig om han fortsetter slik han har hoppet i det siste, men vi gir ikke opp. Kenneth må holde seg frisk og ta ut sine beste hopp i renn. Gjør han gode hopp, vet vi at han er med i toppen, sier Stöckl. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media