Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hopp

Stöckl avviser norsk hoppkrise: - Jeg vet hva som er problemet

Nordmennene sliter bak Tande. 

TILBAKE I NORGE: Alexander Stöckl og hopplandslaget landet på Gardermoen i ettermiddag. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
TILBAKE I NORGE: Alexander Stöckl og hopplandslaget landet på Gardermoen i ettermiddag. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

GARDERMOEN (Dagbladet): Trener Alexander Stöckl og hopplandslaget landet på Gardermoen i ettermiddag etter en svak helg.

Lørdag kom Norge på 5. plass i lagkonkurransen i polske Zakopane. Søndag ble Daniel-André Tande bestemann på sjuendeplass. Tre nordmenn kom ikke til finaleomgangen.

Bak Tande - som ligger på 2. plass i verdenscupen - har prestasjonene vært bleike denne sesongen. Det gjør at Norge ligger på 4. plass i nasjonscupen, noe som er det svakeste på tre år.

Norge har et generelt mål om å ha tre hoppere blant de ti beste i hvert renn. Én skal være på pallen.

Ingen kriseplan

Foreløpig er nordmennene langt unna målsettingen om å være «verdens viktigste hoppnasjon». Men Stöckl avviser krisestemning:

- Dette er bare en tilstand. Rent objektivt sett vet vi hva som er problemet. Krise er det først når du ikke vet hva som er problemet. Jeg føler vi vet hva som er problemet og jobber med saken, erklærer treneren.

NEDTUR: Den norske innsatsen i Zakopane førte ikke til festoverskrifter. Her Dagbladets papiravis i dag.
NEDTUR: Den norske innsatsen i Zakopane førte ikke til festoverskrifter. Her Dagbladets papiravis i dag. Vis mer

- Og hva er problemet, hvis vi ser bort fra Tande?

- Problemet er at vi har utøvere som teknisk sett ikke er på sitt beste. Samtidig har de et utstyr og en set up som ikke stemmer med teknikken.

Ikke fornøyd

- Hvordan oppsummerer du helga i Zakopane?

- Vi er ikke fornøyde med resultatene. Vi så noen gode hopp. Men summen var ikke god nok til å være høyere oppe på resultatlistene.

Kamil Stoch leder verdenscupen, 130 poeng foran Tande. Neste nordmann i sammendraget er Andreas Stjernen på 14. plass. Deretter følger Robert Johansson som nummer 21 - Anders Fannemel er 25.

Stöckls svakeste sesong i nasjonscupen var i 2014. Da endte Norge på 5. plass. Om 30 dager starter ski-VM i Lahti. Norge er regjerende verdensmester i lagkonkurransen. Slik situasjonen er i dag, skal vi har problemer med å forsvare gullet.

Samme lag

Stöckl forteller at han kommer til å kjøre samme lag i tyske Willingen til helga. Det betyr at både Joachim Hauer, Tom Hilde og Johann André Forfang får ny tillit. Ingen av dem kvalifiserte seg til finaleomgangen søndag.

OPPTUR: Den polske tabloidavisa Fakt feirer Kamil Stoch i spaltene i dag. 
OPPTUR: Den polske tabloidavisa Fakt feirer Kamil Stoch i spaltene i dag.  Vis mer

- Er det aktuelt å ta hoppere ut av verdenscupen for å spisse formen til VM?

- Vi får vurdere når vi er ferdig med Willingen - og kanskje Oberstdorf - om vi skal sende alle til Japen. Alternativet er å være hjemme og trene.

- Hva er målet i VM?

- Målet er å kjempe om medalje i hver konkurranse.

Ekstase

Mens de norske hopperne har noe å jobbe med, tar polske aviser av i dag. Her er det Kamil Stoch og folkefesten i Zakopane for alle penga.

Polakken tok sin fjerde seier på rad i verdenscupen. Han har endret teknikk. Ifølge Stöckl er han litt mer vertikal og ikke så offensiv i første flyfase som før.

Om helgas fest sier treneren:

- Helt fantastisk. Polakker har et stort hjerte for hoppsporten.

Onsdag er det NM i Granåsen. Torsdag reiser nordmennene til Willingen.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 558729667


Varnish cache server

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media