VANT:   Alexander Stöckl kunne konstatere at Anders Bardal var best i kvaliken i Oberstdorf. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
VANT: Alexander Stöckl kunne konstatere at Anders Bardal var best i kvaliken i Oberstdorf. Foto: Sjur Stølen / DagbladetVis mer

Stöckl ble stoppet av brysk vakt på Bardals store dag

Ordnung muss sein!

OBERSTDORF (Dagbladet): Anders Bardal vant lørdagens kvalifisering til det første rennet i Hoppuka. Japaneren Noriaki Kasai ble nummer to i Oberstdorf, mens Simon Ammann kom på tredjeplass.

- Formen er god. Nå kan jeg bare slippe meg løs i rennet i morgen, sier Bardal til Dagbladet.

Nordmennene var ettertraktet vare i den såkalte mix zone etter rennet. Her møter mediene utøverne, men ikke alt gikk like elegant for seg.

Da trener Alexander Stöckl skulle bort til TV-kameraene og radiomikrofonene, ble han viftet vekk av en brysk, tysk vakt. Årsaken var at han ikke hadde akkreditering - en inngangsbillett - som gjorde at han kunne bevege seg fritt i mix zone.

Irritert En irritert Stöckl måtte gå en annen vei - og hoppe over et gjerde - før TV og radio kunne intervjue ham. Østerrikeren vekslet etterpå noen ord med pressesjefen for Hoppuka, Ingo Jensen. Jensen gikk bort til vakten, og satte ham tydelig på plass.

Etterpå avdramatiserte Stöckl episoden overfor Dagbladet.

- Jeg hadde ikke riktig akkreditering, så jeg kom egentlig ikke inn i mix zone. Litt dumt, men sånn er det. Vakten gjorde bare jobben sin.

Strammet opp At Stöckl hadde «Norge» på jakka - og var en av de store profilene i bakken - hjalp tydeligvis ikke. Ordnung muss sein! Har en tysker fått en beskjed, så har han fått en beskjed.

- Vakten ble strammet opp av pressesjef Ingo Jensen?

- Det må til av og til, sier Stöckl og smiler.

- Men det er greit at vi har folk som gjør jobben sin. Hvis ingen sjekker hvem som slipper inn, hadde det bare blitt kaos.

Fornøyd Stöckl var svært fornøyd med innsatsen til Bardal. Også Anders Jacobsen (nummer 17) og Tom Hilde (nummer 27) kommer på riktig side i margen. Verre er det med Anders Fannemel og Rune Velta, som ikke kvalifiserte seg til morgendagens renn.

- Det var skuffende med Fannemel og Velta. Fannemel var god i Engelberg, men stresset litt i dag. Han klarte ikke å gjøre det vanlige. Velta ble litt for ivrig.

Bardal fikk 2000 euro for seieren (17.000 kroner).

- Det var penger jeg ikke hadde budsjettert med. Jeg hadde faktisk glemt at det var pengepremier i det hele tatt i kvaliken (nytt av året).

- Hva gjør du resten av kvelden?

- Vi spiser middag på hotellet. Så er det et arrangement i sentrum, der vi skal prate litt med publikum, sier Bardal.

Søndag starter alvoret for fullt.

ORDNUNG MUSS SEIN:  Vakten i forgrunnen (gul og oransje) ville ikke slippe Alexander Stöckl forbi. I stedet hoppet han over et gjerde bak ham. Foto: Tore Ulrik Bratland
ORDNUNG MUSS SEIN: Vakten i forgrunnen (gul og oransje) ville ikke slippe Alexander Stöckl forbi. I stedet hoppet han over et gjerde bak ham. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer