IKKE HÅP: Det var for mye vind, og dermed gikk det ikke an å gjennomføre dagens renn på Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
IKKE HÅP: Det var for mye vind, og dermed gikk det ikke an å gjennomføre dagens renn på Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer

Stöckl etter avlyst renn: - Det er trist

Raw Air-rennet i Lysgårdsbakken i Lillehammer tirsdag ble tatt av vinden, avbrutt og avlyst.


Etter at 26 hoppere hadde satt utfor ble det for mye vind inn i bakken, og etter en pause og et jurymøte ble rennet avlyst.

Anders Fannemel, Robert Johansson, Andreas Stjernen og Daniel-André Tande var blant dem som ikke fikk hoppe.

– Det er trist. Dette tar fra oss en mulighet til å nærme oss de beste, men det ville vært for farlig å hoppe i den vinden, sa landslagssjef Alexander Stöckl til NTB.

Onsdag morgen skal hoppsirkuset etter planen reise videre til Trondheim med buss og biler. Det er derimot varslet om stengte veier over fjellet. E6 til Trondheim går over Dovrefjell, men det er også muligheter å kjøre riksvei 4 gjennom Østerdalen over Kvikne. Den strekningen er ikke så utsatt som veien over Dovrefjell.

Frykter venting

– Vi overnatter her og reiser videre til Trondheim klokka sju. Det er viktig at gutta legger seg tidlig. Vi får se hva som skjer, men jeg håper at det ikke blir for mye venting underveis, sa Stöckl til NTB.

Markus Schiffner fra Østerrike ledet rennet da det ble avlyst. Johann André Forfang (3.-plass) og Joakim Aune (delt 5.-plass) lå godt an.

Tom Hilde hadde verken noe godt hopp eller gode forhold, falt ned på 109,5 meter og hadde bare fem mann bak seg på lista da rennet ble avlyst.

Fløy ikke

– Det fløy ikke helt. Det var bra oppdrift over kulen, men det virket helt dødt midt i, så jeg følte at jeg falt tidlig ned. Jeg visste jeg ville få en del trekk for vinden, sa Forfang etter sitt hopp på 132 meter.

Han fikk rett og ble trukket 10,2 poeng. Markus Schiffner landet på 137,5 meter, men fikk et trekk på hele 14,4 poeng.

Polske Stefan Hula hadde samme lengde, men hele 19,8 poeng i vindtrekk. Han havnet likevel 1,3 poeng foran Forfang.

Sammenlagtleder Stefan Kraft fra Østerrike er 20,9 poeng foran tyske Andreas Wellinger, mens Markus Eisenbichler fra Tyskland holder tredjeplassen i Raw Air. Beste nordmann er Andreas Stjernen på 5.-plass.

(NTB)