Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stöckl gambler - reiser til Planica

- Tror dette går bra.

SNART PAPPA:  Alexander Stöckl.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SNART PAPPA: Alexander Stöckl. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Alexander Stöckl blir likevel med hopperne til Planica.

- Jeg tar sjansen, men har leiebil stående klar og åpen returbillett, sier hopptreneren.

Samboer Ina Bergman har termin med parets første barn 26. mars. Stöckl er tilbake igjen i Norge mandag 21. mars.

- Jeg tror dette går bra. Det har ikke skjedd noe hittil. Og det er snakk om den første fødselen, og da er det sjelden det skjer noe før termin, påpeker Stöckl overfor NTB.

Forbilde De norske hopperne har imponert denne sesongen. 5 av de 12 beste i verdenscupen er nordmenn. Kenneth Gangnes kjemper om tredjeplassen i sammendraget.

- Det er viktig for meg å avslutte sesongen riktig. Det er mange folk der nede som jeg skal prate med og takke, både sponsorer og mediene, som har vært med gjennom hele sesongen. Jeg ønsker også å støtte utøverne mine i de fire siste rennene, sier Stöckl. Han kommer hjem mandag i påskeuken.

- Jeg gleder meg, men du går rundt og tenker. Man ønsker å gjøre alt riktig og bli en god far. Jeg har en ydmyk tilnærming til dette, for jeg har ingen erfaring. Men min far Paul har vært et bra forbilde. Jeg får ta opp arven etter ham, sier Stöckl.

Filmpremiere Tirsdag var landslagssjefen på førpremiere av filmen «Eddie The Eagle», som omhandler den britiske skihopperen Michael Edwards.

«Eddie The Eagle», som han ble kalt, deltok under OL i Calgary i 1988, men ble mest kjent for sine kråkehopp.

- Jeg så ham selv i Innsbruck og så ham jo også mye på TV. Han var en stjerne selv om han egentlig ikke var en stjerne. Han var eneste brite som hoppet på ski, men FIS måtte gjøre om på reglene for at slike hoppere ikke skulle få delta i OL, sier Stöckl, som selv har britisk mor.

Fordel - Jeg gleder meg til å se Hugh Jackman. Da blir selv sånne som meg litt starstruck. Men det er neppe noen triks å lære fra Eddie The Eagle, bortsett fra måten han håndterte mediene på, ler Stöckl.

Det er individuelle renn i Planica torsdag, fredag og søndag, mens lagkonkurranse venter lørdag. Gangnes er 38 poeng foran østerrikeren Michael Hayböck i sammendraget.

- Det er bra for oss at vi fikk et ekstra skiflygingsrenn. Jeg håper Kenneth flyr som i Kulm og Vikersund, da skal han klare dette, sier Stöckl. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram