SATSER PÅ TALENTER: Hopptrener Alexander Stöckl sier at han ikke vil garantere noen av hopperne plass på laget framover.
Foto: Geir Olsen / Scanpix
SATSER PÅ TALENTER: Hopptrener Alexander Stöckl sier at han ikke vil garantere noen av hopperne plass på laget framover. Foto: Geir Olsen / ScanpixVis mer

Stöckl gir ingen garantier til de profilerte hoppgutta

Vil gi flere talenter sjansen.

Tiden med klippekort på hopplandslaget er definitivt forbi. Landslagstrener Alexander Stöckl varsler hyppigere opptak av unge, norske talenter i verdenscupen.

Allerede har flere unggutter fått prøve seg i landslaget.

- Jeg er ikke i tvil om at det er riktig. Det er viktig å vise de unge som kommer opp at det alltid er sjanse til å bli med i landslaget gjennom gode resultater og prestasjoner, sier Stöckl til NTB.

Omlegginger Til dels store omlegginger i teknikk og trening samt lite snø, har ført til at rutinerte landslagshoppere har slitt i sesongstarten. Dermed har sultne talenter fått prøve seg.

- Signalet til de rutinerte i laget er at det ikke finnes noen garanti eller «klippekort». Dette bør øke motivasjonen deres. Selvsagt er det en liten bonus å ha vist gode prestasjoner tidligere, men dette systemet bør sørge for en god del fornyelse, mener østerrikeren.

Trenden under forgjengeren Mika Kojonkoski var i stor grad at gjengangerne stadig fikk fornyet tillit.

Lett - Dette er ikke vanskelig å gjennomføre. Nå er det mange konkurranser der vi kan sammenligne prestasjonene, enten i verdenscupen eller norgescupen. Dermed vil flere skaffe seg verdenscuperfaring.

VRAKET I GÅR: Johan Remen Evensen ble vraket til verdenscupen i Tsjekkia. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
VRAKET I GÅR: Johan Remen Evensen ble vraket til verdenscupen i Tsjekkia. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer

Han mener norsk hoppsport går en lys framtid i møte.

- I Norge er skihopping en folkesport, og vi har talenter nok. Det er ti ganger flere utøvere av hoppsporten i Norge enn i Østerrike. Utfordringen er hvordan vi kan få flere til å satse helt i toppen. Å gi dem sjansen er én ting. I tillegg må vi jobbe mot for eksempel skolesystemet, slik at barn generelt blir fanget bedre opp av idretten. Jeg tror det er en vei å gå i så måte også, hevder Stöckl.

(NTB)