<strong>TØFT:</strong> Alexander Stöckl har hatt stor suksess med de norske hopperne. Men denne sesongen sliter laget kraftig. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
TØFT: Alexander Stöckl har hatt stor suksess med de norske hopperne. Men denne sesongen sliter laget kraftig. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Stöckl-grep forbløffer

Polsk avis: - Alexander Stöckl er forvirret etter de norske hoppernes dårlige form.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SEEFELD (Dagbladet): Normalbakkerennet i VM endte med fiasko for nordmennene fredag. Robert Johansson ble bestemann på 16. plass, i bingorennet som ble vunnet av polakken Dawid Kubacki.

Men vel så mye oppsikt som det dårlige resultatet, vekker grepet trener Alexander Stöckl gjorde før rennet. Sammen med to rumenere og to kasakhstanere var norske hoppere de eneste som deltok i treningsomgangen til miks lagkonkurranse, som går av stabelen lørdag ettermiddag.

Treningsomgangen fant sted fredag formiddag, bare noen timer før normalbakkerennet. De andre nasjonene valgte å stå over, hvilket får den polske nettavisa sport.pl til å rapportere:

- Alexander Stöckl er forvirret etter de norske hoppernes dårlige form. En elendig kvalifisering (til normalbakkerennet) tvang hopperne til å delta i treningsomgangen for miks lagkonkurranse.

Avisa mener dette er å spille poker, og påpeker at omtrent ingen andre nasjoner valgte å fullføre treningsomgangen fredag formiddag.

Ti påmeldt

Av resultatlista fra treningsomgangen som startet klokka 13.32 går det fram at ti hoppere var påmeldt. Av de ti var det fire nordmenn, to rumenere, tre kasakhstanere og én polakk.

Tre hoppere valgte å stå over. Dermed ble treningsomgangen fullført av tre nordmenn, to rumenere og to kasakhstanere. For Norge hoppet Robert Johansson, Johann André Forfang og Andreas Stjernen.

- Det er vel et bilde på at vi har slitt, innrømmer Stjernen overfor Dagbladet.

Den polske avisa skriver at nordmennene framstår som de største taperne i hoppbakken under VM. Sjuendeplass som beste plassering i storbakken, femteplass i lagkonkurransen og 16. plass i normalbakken er på godt norsk fiasko for Stöckl og co.

Mens andre nasjoner hvilte hopperne før normalbakkerennet i går, valgte nordmennene å ta en ekstra lang dag i bakken. Overfor Dagbladet avviser Stöckl at han er en «pokerspiller» og at grepet påvirket nordmennene negativt.

Miks lagkonkurranse starter i Seefeld klokka 16.00 lørdag.

- Jeg spurte utøverne om de ville benytte seg av treningshoppet. Det var tre av fire som sa ja. Hver og en nasjon bestemmer hva de vil gjøre. Utøverne følte for dette. Andre nasjoner gjorde noe annet.

- Hvorfor?

- Bakgrunnen er at vi ønsket å få et ekstra hopp. Det førte til at gutta var bedre forberedt for de forholdene som var. Det lugget også litt i treningsomgangen (til normalbakken), men vi hadde OK hopp i første omgang.

25. plass

De norske jentene valgte å trene fysisk fredag formiddag. Andreas Stjernen mener at treningshoppet på formiddagen slo heldig ut for ham. Men i normalbakkerennet ble han bare nummer 25.

Rennet var ren og skjær bingo. Snø i tilløpet i finaleomgangen gjorde at resultatene fra første omgang ble snudd på hodet til slutt.

- For min del lønte det seg. Normalbakken i Seefeld er ikke vanskelig å forstå. Men vi har hengt oss opp i en måte å komme ned på i bratte tilløp. Det har vi ikke i flatt tilløp, forteller Stjernen.

I miks lagkonkurranse hopper disse for Norge: Robert Johansson, Andreas Stjernen, Maren Lundby og Anna Odine Strøm.

- Vi har to jenter på høyt nivå. Vi er utfordrer til medalje, mener Stjernen.

Torsdag

21. februar

Kl 12.00 Prolog sprint: Sprint fristil kvinner og herrer
Kl 14.00 Finaler: Sprint fristil kvinner og herrer

Fredag

22. februar

Kl 10.30 Hopp storbakke: Kombinert (HS120 i Innsbruck)
Kl 16.15 Kombinert langrenn: 10 kilometer

Lørdag

23. februar

Kl 11.00 15 kilometer skibytte: Kvinner
Kl 12.30 30 kilometer skibytte: Herrer
Kl 14.30 Hopp Storbakke: Herrer

Søndag

24. februar

Kl 09.15 Semifinaler lagsprint: Langrenn kvinner og herrer
Kl 10.30 Hopp lagsprint: Kombinert
Kl 11.30 Finaler lagsprint: Sprint fristil langrenn kvinner og herrer
Kl 13.30 Lagsprint kombinert 2 x 7,5 kilometer langrenn
Kl 14.45 Lagkonkurranse hopp: I Innsbruck

Tirsdag

26. februar

Kl 15.00 10 kilometer klassisk: Kvinner
Kl 16.15 Lagkonkurranse hopp: Kvinner

Onsdag

27. februar

Kl 14.00 15 kilometer klassisk: Herrer
Kl 16.15 Hopp: Kvinner

Torsdag

28. februar

Kl 11.00 Hopp normalbakke: Kombinert
Kl 13.00 Stafett langrenn: Kvinner, 4x5 kilometer
Kl 15.15 Kombinert langrenn: 10 kilometer

Fredag

1. mars

Kl 13.15 Stafett langrenn Herrer, 4x10 kilometer
Kl 16.00 Hopp Herrer, normalbakke

Lørdag

2. mars

Kl 11.00 Lagkonkurranse kombinert: Hopp normalbakke
Kl 12.15 30 kilometer: Kvinner, fristil
Kl 14.45 Lagkonkurranse kombinert: Langrenn, 4x5 kilometer
Kl 16.00 Mixed lagkonkurranse hopp: normalbakke

Søndag

3. mars

Kl 13.00 50 kilometer: Herrer, fristil

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer