Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Raw Air i Vikersund

Stöckl hørte ikke på kolleger: - Det ville vært frekt

Norge slo til med tidenes seier i Vikersund: - Noen sa at jeg bare kunne sende Robert Johansson ned med heisen før siste hopp, forteller Alexander Stöckl.

VIKERSUND-JUBEL: Alexander Stöckl gratulerer Robert Johansson og de andre gutta med seieren i lagkonkurransen lørdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VIKERSUND-JUBEL: Alexander Stöckl gratulerer Robert Johansson og de andre gutta med seieren i lagkonkurransen lørdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VIKERSUND (Dagbladet): Norge var overlegen i lagkonkurransen i skiflyging lørdag kveld. Avstanden ned til Polen var 265,6 poeng. Slovenia fulgte på tredjeplass, 283,3 poeng bak.

Lagkonkurransen i Vikersund var en del av Raw Air. Aldri har en nasjon vunnet en lagkonkurranse med så stor margin. Den gamle rekorden var fra Planica i 2011. Da var Østerrike 135,5 poeng foran Norge.

Faktisk hadde ikke Robert Johansson behøvd å hoppe det siste hoppet i Vikersund. Dette ble også et tema på trenertribunen, forteller Alexander Stöckl til Dagbladet.

- De andre trenerne gratulerte og var imponert over hva vi hadde fått til. Noen sa til og med at jeg bare kunne sende Robert Johansson ned med heisen. «Dere har vunnet allerede», fleipet de.

Stöckl understreker:

- Men jeg kunne jo ikke det. Det ville vært frekt. Og det har ikke noe med ydmykhet å gjøre. Dessuten kjemper Robert om sammenlagtseieren i Raw Air.

TIL TOPPS: Norge vant foran Polen og Slovenia. For Norge hoppet Daniel-André Tande, Johann André Forfang, Andreas Stjernen og Robert Johansson. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TIL TOPPS: Norge vant foran Polen og Slovenia. For Norge hoppet Daniel-André Tande, Johann André Forfang, Andreas Stjernen og Robert Johansson. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

For Norge hoppet Daniel-André Tande, Johann André Forfang, Andreas Stjernen og Robert Johansson. Også Forfang fikk med seg at det ble sagt at Johansson nærmest kunne rusle ned fra hoppet:

- Jeg skjønner at det var et frustrerende renn for de andre. Vi ledet fra start. Men det ville vært usportslig om Robert bare gikk ned. Du skal hoppe konkurransehoppet ditt og være en hederlig sportsmann, understreker Forfang.

«Bartemannen» Johansson gjorde også alt annet enn bare å sikre seieren da han satte utfor. Han landet på 240,5 meter, noe som var dagens lengste hopp.

- Helt rått

Lagkonkurransen teller i det individuelle sammendraget i Raw Air. Johansson ligger 56 poeng bak Kamil Stoch før avslutningen i Vikersund søndag.

- Det var en fin dag i bakken. Helt rått å være en del av dette laget. Og jeg måtte prøve å ta innpå Kamil, forteller Johansson.

- Jeg gleder meg til søndag. Jeg er i god form og har bra selvtillit.

SUVEREN: Robert Johansson klinket til med et sistehopp på 240,5 meter. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SUVEREN: Robert Johansson klinket til med et sistehopp på 240,5 meter. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Den norske laginnsatsen har vært fenomenal i Raw Air. Fire hoppere ligger blant de seks beste. Lørdag var det rundt 15 000 tilskuere i Vikersund. De storkoste seg i det flotte været. Og de jublet for de suverene hjemmeheltene.

- Ekstremt

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Å vinne med over 265 poeng er helt ekstremt, sier Stöckl til Dagbladet.

- Den logiske forklaringen er at våre utøvere flyr ekstremt bra på ski. Vi har alt av set up (utstyr) på plass. Og ingen av våre gjør feil. I dag ga dette store utslag, spesielt fordi juryen valgte å være defensiv på farten. Den var veldig lav med tanke på hva som er mulig i den bakken her.

Stöckl fortsetter:

- Hvis du gjør en liten feil i første flyfase, kommer du deg ikke over kanten på kulen. Våre utøvere klarte seg alle sammen. Og da får du plutselig hundre meter ekstra.

- Dette var typisk for hele sesongen. Norge mer enn fortjente seieren, sier tyskeren Richard Freitag til Dagbladet

Etter to dager i Vikersund er det ikke satt ny verdensrekord. Rekorden fra i fjor lyder på 253,5 meter og ble satt av østerrikeren Stefan Kraft.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!