Raw Air i Vikersund

Stöckl hørte ikke på kolleger: - Det ville vært frekt

Norge slo til med tidenes seier i Vikersund: - Noen sa at jeg bare kunne sende Robert Johansson ned med heisen før siste hopp, forteller Alexander Stöckl.

VIKERSUND-JUBEL: Alexander Stöckl gratulerer Robert Johansson og de andre gutta med seieren i lagkonkurransen lørdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VIKERSUND-JUBEL: Alexander Stöckl gratulerer Robert Johansson og de andre gutta med seieren i lagkonkurransen lørdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VIKERSUND (Dagbladet): Norge var overlegen i lagkonkurransen i skiflyging lørdag kveld. Avstanden ned til Polen var 265,6 poeng. Slovenia fulgte på tredjeplass, 283,3 poeng bak.

Lagkonkurransen i Vikersund var en del av Raw Air. Aldri har en nasjon vunnet en lagkonkurranse med så stor margin. Den gamle rekorden var fra Planica i 2011. Da var Østerrike 135,5 poeng foran Norge.

Faktisk hadde ikke Robert Johansson behøvd å hoppe det siste hoppet i Vikersund. Dette ble også et tema på trenertribunen, forteller Alexander Stöckl til Dagbladet.

- De andre trenerne gratulerte og var imponert over hva vi hadde fått til. Noen sa til og med at jeg bare kunne sende Robert Johansson ned med heisen. «Dere har vunnet allerede», fleipet de.

Stöckl understreker:

- Men jeg kunne jo ikke det. Det ville vært frekt. Og det har ikke noe med ydmykhet å gjøre. Dessuten kjemper Robert om sammenlagtseieren i Raw Air.

For Norge hoppet Daniel-André Tande, Johann André Forfang, Andreas Stjernen og Robert Johansson. Også Forfang fikk med seg at det ble sagt at Johansson nærmest kunne rusle ned fra hoppet:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer