OPPGITTE: Hoppsjef Clas Brede Bråthen og Alexander Stöckl var oppgitte over juryen etter rennet i Vikersund. Her diskuterer de med renndirektør Walter Hofer og teknisk delegat Gabrijel Gros. Foto: Thomas Rasmus Skaug
OPPGITTE: Hoppsjef Clas Brede Bråthen og Alexander Stöckl var oppgitte over juryen etter rennet i Vikersund. Her diskuterer de med renndirektør Walter Hofer og teknisk delegat Gabrijel Gros. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

Stöckl i opphetet krangel med juryen etter kort hopping

- Vi solgte et dårlig produkt.

VIKERSUND/OSLO (Dagbladet): Etter et lengstehopp på 216,5 meter i førsteomgang i Vikersund oppsummerte vel Arne Scheie best på NRK det mange tenkte:

- Hvor er juryen som ikke ga mer fart i førsteomgang? Det er en skandale!, utbrøt han etter rennet.

I finaleomgangen viste nemlig de beste hopperne fra tre avsatser høyere at det var mulig å hoppe langt og gi publikum noe av det de hadde betalt for, vinner Gregor Schlierenzauer hoppet for eksempel 240 meter.

Et dårlig produkt
Etter rennet oppsøkte Norges landslagssjef Alexander Stöckl medlemmer av juryen for å få en forklaring. I flere minutter diskuterte han heftig med renndirektør Walter Hofer og den slovenske tekniske delegaten Gabrijel Gros.

- Vi solgte et dårlig produkt i dag, i første runden. Farten var for lav, fastslår Norges landslagssjef Alexander Stöckl etterpå.

Samtidig forstår han at juryen har det vanskelig, og aksepterer deler av deres forklaring.

- Vi har hatt en god diskusjon nå. De fortalte oss at det er vanskelig, ettersom startlistene er satt opp etter fjorårets skiflygingsranking, og da er det gode hoppere både i starten, midten og slutten av startlistene, sier han.

- Da setter de farten ganske lavt med tanke på de første hopperne. Generelt sett ville de ha samme startavsats under hele rennet, for enkelhets skyld. I andre omgang økte de tre avsatser, da var produktet godt. I morgen følger startlistene dagens resultater, så da blir det enklere, mener østerrikeren.

Stjernen beste norske
Andreas Stjernen var i det minste veldig fornøyd, han leverte to gode hopp og gjorde karrierebeste som beste nordmann med fjerdeplass.

Stjernen fløy 215,5 og personlig rekord 232,5 meter, men pallen glapp så vidt. Bare fire tideler skilte opp til Robert Kranjec på tredjeplass i rennet.

- Jeg kjente at det kunne bli langt, og over kulen løftet det skikkelig. Da var det bare å være tøff nok til å trykke på, og jeg følte jeg greide det bra, sier Stjernen til NRK.

Anders Jacobsen ble nummer syv, Anders Bardal nummer tolv, Anders Fannemel 15, Rune Velta 17 og Tom Hilde 20.

I morgen er det altså nytt renn i Vikersund.