Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stöckl om gravid samboer: - Hun er ikke fornøyd med meg

Feirer nyttårsaften sammen.

VENTER BARN:  Hopptrener Alexander Stöckl og samboer Ina Bergmann. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VENTER BARN: Hopptrener Alexander Stöckl og samboer Ina Bergmann. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (Dagbladet): Med 200 reisedager i året er det ikke bare lett å være samboeren til hopptrener Alexander Stöckl (42). I alle fall når du er gravid.

Torsdag feirer han nyttårsaften sammen med Ina Bergmann i Hoppuka. Dermed får de tatt igjen noe av det tapte på årets siste dag.

- Hun er ikke fornøyd med at jeg har 200 reisedager i året. Men hun deler lidenskapen min for coaching. Vi kaller det for et felles prosjekt, sier østerrikeren til Dagbladet.

- Ina trekker seg tilbake for å gi meg muligheten. Det er jeg takknemlig for.

Likevel blir det utfordringer når de seinere i vinter blir foreldre. Hun er gravid med parets første barn. Men Stöckl gleder seg - naturligvis -  først og fremst.

Nyheten har vært kjent i hoppmiljøet i tre-fire måneder. Norges Skiforbund har mottatt nyheten med glede, og mange har gratulert ham.

Del to I fire år har Stöckl vært landslagstrener i hopp. Onsdag kom den norske troppen til Garmisch-Partenkirchen i Tyskland. Her fortsetter del to av Hoppuka. Først med kvalifisering torsdag, så det tradisjonelle nyttårshopprennet fredag.

Nordmennene fikk en OK start med fem hoppere blant de elleve beste i Oberstdorf tirsdag. De manglet en pallplass. Men Stöckl har ikke gitt opp i sammendraget.

Mannen alle jakter på, er tyskeren Severin Freund.

- Hvis alt går som planlagt, blir det tøft. Men vi har sett det tidligere: Når Hoppuka kommer til Innsbruck, kan utøvere i toppen begynne å slite. De tenker for mye på sammendraget. Om noen bommer har vi muligheten, sier Stöckl.

Populær Et nytt år har gått. Han har utvilsomt imponert Norge med sin folkelighet og evne til å snakke norsk. I tillegg har han fått gode resultater. Men Stöckl er ikke den som skryter av seg selv.

- Terningkast fire, sier han når vi ber ham vurdere sin egen innsats for året som har gått.

- Det er alltid vanskelig å evaluere seg selv. Men jeg føler jeg har gjort noen tiltak som har gitt resultater. Jeg har mer energi enn på samme tid i fjor. Jeg har klart å delegere oppgavene bedre. Vi har fått et større støtteapparat, med tre trenere mer. Det er positivt. Systemet fungerer bedre og bedre.

Vil lære Stöckl fortsetter:

- Samtidig har jeg en del å lære som trener og leder. Jeg har ikke så mye erfaring med å være landslagstrener. Mange som står på trenertribunen ved siden av meg, har vært lenger i gamet. Jeg har gjort mye bra. Men som leder av gruppa - utøverne og støtteapparatet -  har jeg noe å gå på.

Han har registrert at hopperne fra hjemlandet Østerrike sliter mer enn før. Gregor Schlierenzauer kom ikke engang til finaleomgangen tirsdag. Likevel forsøker ikke forbundet å lokke ham tilbake, noe de har gjort før.

Kontrakten med Norge går ut i 2018.

Nyttårskvelden feires på hotell Mercure i Garmisch-Partenkirchen. Talen til Hoppukas debutanter - i år ved Halvor Egner Granerud og Joachim Hauer - setter tonen for det nye året.

PÅ PLASS I GARMISCH:  Alexander Stöckl. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
PÅ PLASS I GARMISCH: Alexander Stöckl. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media