Stöckl om helvetet til trenerkollega: - Mine tanker går til ham

Pointner mistet datteren. Hadde selv depresjoner.

UTENFOR HOTELLET:  Landslagstrener Alexander Stöckl forbereder nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
UTENFOR HOTELLET: Landslagstrener Alexander Stöckl forbereder nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (Dagbladet): Østerrikeren Alexander Pointner (44) blir av mange omtalt som tidenes beste hopptrener. Han trente de østerrikske hopperne fra 2004 til 2014, og innkasserte medaljer på løpende bånd.

Men de siste åra - og spesielt det siste året - har han gått gjennom et privat helvete. I november i fjor forsøkte datteren Nina (17) å ta sitt eget liv. Etterpå lå hun i koma. Én uke før jul i år døde hun.

Pointner og kona Angela har vært åpen om det som har skjedd overfor medier i Østerrike. Norges landslagstrener, Alexander Stöckl (42), kjenner Pointner godt.

- Vi hoppet sammen. Når jeg var trener for juniorlaget i Østerrike, hadde vi god kontakt, forteller han til Dagbladet.

- Det er en tøff situasjon. De har mistet en datter. Mine tanker går til ham og familien.

Hoppuka - en parantes Han befinner seg i Garmisch-Partenkirchen i Tyskland. Utenfor hotell Mercure kneiser de mektigste alper.

I dag - på nyttårsaften - er det kvalifisering til det andre rennet i Hoppuka. Alvorlig nok, når det er dette som er jobben din. Men sammenliknet med Pointners historie blir det ubetydelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer