Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stöckl om magisk grense i Vikersund: - Som å hoppe ned fra 3. etasje

Ingen ny verdensrekord.

LANDSLAGSSJEF:  Alexander Stöckl var fornøyd med den norske innsatsen i Vikersund fredag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
LANDSLAGSSJEF: Alexander Stöckl var fornøyd med den norske innsatsen i Vikersund fredag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

VIKERSUND (Dagbladet): Det ble ingen ny verdensrekord i det første av tre skiflygingsrenn i Vikersund i helga. Robert Kranjec fra Slovenia vant fredag kveld etter hopp på 236 og 239,5 meter.

Kenneth Gangnes - som ble nummer to - landet på 234,5 og 235 meter. Det var et godt stykke unna verdensrekorden til Anders Fannemel på 251,5 meter fra i fjor.

- Det var ikke optimale forhold med tanke på vind. Juryen var forsiktig, og det synes jeg er greit, sier landslagstrener Alexander Stöckl til det norske pressekorpset på sletta.

Fokus på verdensrekord I bakgrunnen står verdensrekord-skiltet på 251,5 meter. Som vanlig når det er skiflyging i Vikersund blir det fokus på verdensrekorden.

- Det var ikke mulig å hoppe verdensrekord i dag. Jeg tror det er mulig seinere i helga, men det blir vanskelig, erklærer Stöckl.

- Hvor langt er det mulig å hoppe i Vikersund?

TOPP TRE:  Sloveneren Robert Kranjec (i midten) vant foran Kenneth Gangnes (til venstre) og Noriaki Kasai fra Japan. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TOPP TRE: Sloveneren Robert Kranjec (i midten) vant foran Kenneth Gangnes (til venstre) og Noriaki Kasai fra Japan. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Ikke så mye mer enn 251,5 meter. Kanskje 253 meter. Men det er en absolutt grense. Jeg hadde ikke våget å lande på 253 meter. Det er flatt, og belastningen er stor. Jeg tipper at det er som å hoppe ned fra andre eller tredje etasje, illustrerer treneren.

God laginnsats Den norske laginnsatsen var som vanlig upåklagelig, med fire hoppere blant de ti beste. Andreas Stjernen ble nummer sju, Johann André Forfang åtte og Daniel-André Tande ni.

Nok en gang var Kenneth Gangnes best av nordmennene. Han ledet etter første omgang, men klarte ikke å følge opp i andre.

- Det var småting som gjorde at det ikke ble maks i dag. Men alt i alt er jeg veldig fornøyd. Det var godt å få bekreftelsen på at jeg har noe i skiflygingsgamet å gjøre, sier han.

Toten-hopperen har svingt i en periode, men var fredag kveld tilbake til sitt «gamle jeg». Han ligger på tredjeplass i verdenscupen og tok innpå toeren, Severin Freund, som ble nummer ti. Peter Prevc er fortsatt suveren, selv om han «skuffet» og ble nummer fire.

Sliten Om resultatene den siste tida sier Gangnes:

- Jeg var klar over at det ville svinge. Jeg har vært sliten, men klart å hente meg inn igjen.

- Hva tenker du om fortsettelsen?

- Jeg ser at det er mulig å hoppe langt på ski her. Men mye skal klaffe for å dunke over 250 meter. Jeg håper juryen blir hakket tøffere enn den var i dag, at den slipper oss over 240 meter. Så får tilfeldighetene avgjøre derfra.

- En helt fantastisk laginnsats, konkluderte Stöckl etter rennet. Rennet i Vikersund lørdag starter klokka 16.00.

NUMMER 11: Verdensrekordholder Anders Fannemel hoppet inn til 11. plass. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NUMMER 11: Verdensrekordholder Anders Fannemel hoppet inn til 11. plass. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer