Hoppuka

Stöckl om østerriksk kollaps: - Det er trist

Favoritten Stefan Kraft ikke til finaleomgangen. Beste østerriker helt nede på 19. plass. Men Norge kunne juble for Anders Fannemel.

OVERRASKET OVER LANDSMENNENE: Trener Alexander Stöckl blir intervjuet NRKs Karen-Marie Ellefsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
OVERRASKET OVER LANDSMENNENE: Trener Alexander Stöckl blir intervjuet NRKs Karen-Marie Ellefsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (Dagbladet): Kamil Stoch på førsteplass, Richard Freitag på andre. Så langt, alt vel etter Nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen i Tyskland.

At Anders Fannemel skulle komme på tredjeplass, var det færre som trodde. Men den største skrellen var østerrikerne.

En av favorittene til å vinne Hoppuka sammenlagt, Stefan Kraft, kom ikke engang til finaleomgangen. Nasjonens bestemann, Gregor Schlierenzauer, havnet helt nede på 19. plass. Det er – på godt norsk – et hoppsjokk.

- Det er trist å se. Det virker som om laget har mistet selvtilliten, sier Norges østerrikske trener, Alexander Stöckl, til Dagbladet.

Naturligvis var han mest opptatt av den norske innsatsen i Nyttårshopprennet, med tre utøvere blant de ti beste. Men det er ikke vanskelig å registrere omveltningene på resultatlista.

Samtaletema

Daniel-André Tande skuffet mest blant nordmennene med 15. plass. Andre omgang var gledelig. Da klinte han til med et svev på 139 meter og hoppet seg opp fra 27. plass.

Men i hoppukebyen Garmisch-Partenkirchen er laginnsatsen til Østerrike det store samtaletemaet i kveld. Noe har vært i gjære lenge og i dag kollapset laget fullstendig. På de ni siste rennene har Østerrike én seier. Før de ni siste rennene hadde laget 23 seire på 36 renn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer