GRATULERER: Trener Alexander Stöckl ante ingenting da assistenten sørget for sterke kjærlighetsscener i Garmisch-Partenkirchen nyttårsaften. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
GRATULERER: Trener Alexander Stöckl ante ingenting da assistenten sørget for sterke kjærlighetsscener i Garmisch-Partenkirchen nyttårsaften. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer

Hoppuka i Tyskland og Østerrike

Stöckl overrumplet av giftesyk assistent

- Det var en overraskelse for hele gjengen, sier hopptreneren. Nyttårsaften gikk assistenttrener Andreas Vilberg ned på kne og fridde til kjæresten.

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (Dagbladet): Det ble ingen god dag for Alexander Stöckl og hans elever i Nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen. Beste nordmann ble Halvor Egner Granerud på niendeplass. Japaneren Ryoyu Kobayashi viste seg igjen som sterkest - og vant.

Sannsynligvis varmet opptakten til Nyttårshopprennet mer enn resultatene for nordmennene. På hotell Mercure i Garmisch-Partenkirchen i Tyskland skjedde det et frieri på selveste nyttårsaften.

Stöckls assistent, Andreas Vilberg (33), gikk ned på kne og fridde til kjæresten Frida Sundem Petersson (25). Dette skjedde mens rakettene ble skutt opp ved midnatt og flere personer sto rundt.

FRIDDE - OG FIKK JA: Assistenttrener Andreas Vilberg (33) og Frida Sundem Petersson (25) forlovet seg på nyttårsaften. Nå blir det bryllup. Foto: Steinar Bjerkmann / hopplandslaget
FRIDDE - OG FIKK JA: Assistenttrener Andreas Vilberg (33) og Frida Sundem Petersson (25) forlovet seg på nyttårsaften. Nå blir det bryllup. Foto: Steinar Bjerkmann / hopplandslaget Vis mer

- Det var helt fantastisk. Vi gratulerte hverandre med det nye året. Så gikk han ned på kne og fridde. Det var en overraskelse for hele gjengen, sier Stöckl til Dagbladet

- Jeg har tenkt på det i et par måneder. Og det var litt nerver, forteller Vilberg.

Tradisjon

33-åringen jobber tett på Stöckl som assistenten hans. Hopperne og trenerne har i flere år feiret nyttårsaften sammen på grunn av Hoppuka i Tyskland og Østerrike. Men det skal være første gang at noen går ned på kne og frir.

For Vilberg - selv en tidligere hopper - var det viktig at frieriet skjedde i miljøet han trives aller best i: Blant hopperne.

Han bekrefter at Stöckl ble rørt av de amorøse scenene. Andre kilder ved hotellet forteller at paret skal ha omfavnet hverandre i rundt 20 minutter etter at de hadde bekreftet kjærligheten med en ring.

- Når og hvor møttes dere?

- Vi møttes på Onkel Blaa i Bærum for fire år siden. Dette er puben til Stabæk-supporterne. Stabæk skulle spille semifinale i cupen mot Molde, og vi traff hverandre før kampen.

- Med så mange vitner til stede: Du var kanskje rimelig sikker på å få et «ja»?

- Jeg ville blitt overrasket hvis hun sa nei. Da kunne vi ikke lenger bodd på samme rom, sier Vilberg og humrer.

Stöckl - en emosjonell mann - hadde svært sansen for det som skjedde på nyttårsaften:

- Det er fantastisk at han tar dette steget. Jeg er sikker på at det er riktig dame for ham. Jeg ønsker dem det aller beste.

Organisator

- Hva betyr han for deg som assistent?

- Han jobber med hoppdresser og flyfasen. Og så er han veldig flink til å organisere ting.

Hoppuka reiser nå videre til Innsbruck i Østerrike, der det er renn fredag. Andreas Stjernen ligger på fjerdeplass i sammendraget og er fortsatt i posisjon til en pallplass. Sett under ett har Hoppuka vært en nedtur for nordmennene.

For assistenttrener Vilberg vil den være en stor opptur - uansett. Bryllupsdato er ennå ikke fastsatt.