Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stöckl roser nytt grep av NRK. Og NRK vil gjerne gjøre det igjen

Snakket sammen under rennet.

VIKERSUND (Dagbladet): Norske hoppledere var over seg av begeistring etter søndagens skiflygingsrenn i Vikersund. Med fem nordmenn blant de åtte beste var det lov å ta litt av.

Det samme kan du kanskje si om den halvveis revolusjonerende sendinga til NRK. Før hoppet til Daniel-André Tande - som hadde startnummer 31 i første omgang - dukket Alexander Stöckl opp i bildet. Han hadde på seg headsett, og befant seg plutselig i dialog med NRK-duoen Christian Nilssen og Johan Remen Evensen.

På direkten. Midt under rennet.

Det har aldri skjedd før. Samtalen skjedde på et tidspunkt der Anders Fannemel ledet stort på Jury Tepes.

- Veldig bra. Det gir meg informasjon, sier Stöckl til Dagbladet om grepet.

Les også: Anders Jacobsen i uformell kontakt om trenerjobb i Finland.

- Fantastisk hopping Samtalen - som fant sted i en såkalt technical break - startet med Nilssen. Fra trenertribunen kikket Stöckl rett i kamera.

- Ja, Alexander Stöckl. Du trakk fram Fannemel tidligere på dagen. Du kan en ting eller to om hopping, du, konstaterte Arne Scheies etterfølger i boksen.

Stöckl: - Fantastisk hopping av ham. Han klarte å rette seg inn. Bedre teknisk, og litt bedre i første flyfase. Elller hva mener du, Johan?

Remen Evensen: - Jeg synes han er mye flinkere til å komme over skiene tidligere i svevet. Han blir ikke stående og jage så mye etter. Og når han gjør det, så er det ingen som slår ham fra kulen og ned. Der er han fantastisk flink.

Stöckl: - Ja, det var det vi snakket om mellom omgangene, at han må lukke litt fortere.

Nilssen: - 239,5 meter på Anders Fannemel. Vi hadde Andreas Stjernen på 248 her i kvalifiseringa. Det snakkes om tidenes omgang. Hva tenker du om det som skal skje i løpet av første omgang med disse forholdene?

Stöckl: - Jeg tror det fortsatt blir utrolig spennende. Det er fortsatt trøkk i bånn. Og nå må jeg faktisk flagge, for neste er Tande.

Roser grepet Etterpå roste Stöckl det som skjedde på direkten.

- Jeg synes det var veldig morsomt. Tyskland og Østerrike har gjort det flere ganger før. I samarbeid med NRK kom vi fram til at vi skulle prøve det. Jeg synes det var veldig bra. Også for min del, fordi jeg får snakket med enten Johan (Remen Evensen) eller Anders (Jacobsen). Det gir meg informasjon. Det kan også bidra til at tilskuerne kommer nærmere det vi gjør.

SUVEREN: Verdenscupleder Peter Prevc. Foto: NTB scanpix
SUVEREN: Verdenscupleder Peter Prevc. Foto: NTB scanpix Vis mer

Mellom første og andre omgang i hopp er det pause på rundt 20 minutter. Denne bruker treneren på å gi tilbakemeldinger om det første hoppet. Med informasjon fra ekspertene i NRK-boksen i tillegg, har Stöckl et enda mer sammensatt bilde av hva som skjedde.

Den totale informasjonen kan igjen bli et nyttig redskap i kampen mot suverene Peter Prevc. Sloveneren vant to av tre renn i Vikersund.

- Det var første gang vi prøvde dette. Vi følte det fungerte bra, så vi håper vi kan gjøre det mer, sier NRK-ekspert Johan Remen Evensen.

Les også: Stöckl tok til tårene under TV-intervju.

PÅ TREDJEPLASS:  Norge hadde fem blant de åtte beste i Vikersund søndag. Andreas Stjernen ble nummer tre. Foto: NTB scanpix
PÅ TREDJEPLASS: Norge hadde fem blant de åtte beste i Vikersund søndag. Andreas Stjernen ble nummer tre. Foto: NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media