Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ski-VM

Stöckl satte på plass NRK-reporter

- Nå merker jeg at du kom for seint.

OFFENSIV: Alexander Stöckl blir intervjuet av P4 etter dagens pressekonferanse. Foto: TORE ULRIK BRATLAND
OFFENSIV: Alexander Stöckl blir intervjuet av P4 etter dagens pressekonferanse. Foto: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

LAHTI (Dagbladet): Alexander Stöckl (43) er på plass i Lahti med sine hoppgutter. Første VM-konkurranse er lørdag, med hopp i normalbakke.

På en pressekonferanse i ettermiddag var det en offensiv Stöckl som stilte med laget. Målet er klart:

- Vi skal kjempe om medalje i hver konkurranse.

Da en NRK-reporter lurte på hva som er målet i VM - cirka en halv time etter at Stöckl hadde utbasunert dette foran rundt 20 journalister - svarte treneren ordknapt og bestemt:

- Nå merker jeg at du kom for seint.

Og dermed var pressekonferansen over.

Press

Trykket øker på hoppgutta etter en sesong der bare Daniel-André Tande får bestått. Også Andreas Stjernen og Robert Johansson har tidvis levert, men omgivelsene er usikre på hva Stöckl og hans hoppere står for før VM.

De siste ukene har laget opptrådt splittet. Anders Fannemel, Johann-André Forfang og Tom Hilde ble tatt ut av verdenscupen. I stedet har de trent i Holmenkollen og på Lillehammer.

- Ja, jeg føler meg trygg på at vi har et godt lag i VM, sier Stöckl til Dagbladet.

- Jeg har sett på fart, vind og lengde på gutta som har trent hjemme. Spesielt Fannemel har vært god. Jeg håper de tar det ut i konkurranse også. De vet hvordan det fungerer, så det er jeg ikke redd for.

Hett tema

Utstyret til de norske gutta har vært et tema de siste ukene. Følelsen av at nasjoner som Østerrike, Tyskland og Polen har gått forbi, viser seg å stemme.

- Ja, vi er blitt tatt litt senga, erkjenner Stöckl.

- Vi trodde vi var på riktig vei, hvis vi bare fortsatte å jobbe med dresscuten vi hadde. Det føltes ikke annerledes, selv om vi hadde magebelte (nytt av året). Regelverket var helt likt. Men så fant vi ut i starten av vinteren at det hadde skjedd noe. Vi ble tatt på senga, men har klart å være fleksible. Vi har brukt tida før mesterskapet godt og føler vi er forberedt.

Småtrøtt

- Akkurat nå føler jeg meg litt småtrøtt. Men formen er bra, sier Daniel-André Tande, som ligger på tredjeplass i verdenscupen.

- Kurven har vært litt nedadgående. Jeg har ikke akkurat prestert dårlig, men hoppinga har ikke vært på samme nivå som tidligere i sesongen. Fokuset har vært på litt andre ting enn arbeidsoppgavene på toppen.

Tande sikter til vær, vind og uflaks.

- Det har resultert i svingninger. Men jeg føler at jeg fant tilbake til fokus og arbeidsoppgaver da vi var i Pyeongchang nylig, påpeker han.

Hopperne trener for første gang i Lahti-bakkene i ettermiddag.

SPØKER: Marit Bjørgen klarte ikke helt å svare på hvordan de norske jentene skal slå Stina Nilsson i sprinten. Dermed fikk Emil Iversen det samme spørsmål fra en TV 2-reporter. - Hvordan skal de ta Stina Nilsson? spurte reporteren. Det var en referanse til de gamle romanseryktene mellom de to, og fikk hele sal... Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media