MÅ GÅ MED KRYKKER: Alexander Stöckl. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
MÅ GÅ MED KRYKKER: Alexander Stöckl. Foto: Terje Bendiksby / NTB ScanpixVis mer

Stöckl skadet seg i Polen og må operere: - Hørte et skikkelig smell

Skjedde under volleyballspill. 

(Dagbladet): Volleyballtreninga i Polen fikk et dramatisk utfall for hopplandslagets trener, Alexander Stöckl (42). Den høyre akilleshælen røyk. Nå må han hjem til Norge og operere.

- Jeg hørte et skikkelig smell. Først trodde jeg at noen sparket meg på baksiden. Men det var akillesen som røyk, forteller Stöckl til Dagbladet.

RØK KORSBÅNDET: Alexander Stöckl er ikke den eneste som er skadet på hopplandslaget.  Kenneth Gangnes er ute med røket korsbånd. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
RØK KORSBÅNDET: Alexander Stöckl er ikke den eneste som er skadet på hopplandslaget.  Kenneth Gangnes er ute med røket korsbånd. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

Hopperne er på plass i Wisla i Polen i forbindelse med Sommer Grand Prix på plast. Anders Fannemel vant kvalifiseringen torsdag kveld foran Peter Prevc fra Slovenia og Johann André Forfang.

Men for Stöckl ble opptakten dramatisk. Volleyball er vanlig trening for hopperne for å skjerpe spensten. Men denne gangen gikk det galt - for treneren.

Høyre fot

- Jeg hoppet framover og startet bevegelsen på høyre fot. Plutselig ga den etter, forteller Stöckl.

Ingen andre var involvert.

- Det viser at det ikke er lurt å spille volleyball når du blir gammel, sier Stöckl med et smil. Han ble undersøkt umiddelbart og det ble konstatert ødelagt akilles.

- Jeg blir operert i neste uke. Resultatet er at jeg ikke kan spille volleyball på de neste seks månedene, sier Stöckl, som vil lede hopperne som vanlig de neste ukene.

Flere skader

Trenerens skade er ikke den første på hopplandslaget denne sommeren. Fra før har Kenneth Gangnes ødelagt korsbåndet - nok en gang - og Daniel André Tande er ute med en betennelse i beinet.

- Jeg snakket med Gangnes for to-tre dager siden. Han er i rute, og kommer til å være med på en del samlingsdøgn. Men det er ennå altfor tidlig å spekulere i om han kan hoppe renn til vinteren. Tande er ute i seks uker, forteller Stöckl.

I Wisla er det lagkonkurranse fredag og individuelt renn lørdag.