Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stöckl tok ut sju hoppere på A-landslaget

Hilde, Bardal, Evensen, Romøren, Velta, Ingvaldsen og Stjernen får sjansen.

SJU MANN: Bjørn Einar Romøren, Johan Remen Evensen, Tom Hilde og Anders Bardal er fire av sju hoppere på Alexander Stöckls (midten) A-landslag kommende sesong. Også Rune Velta, Ole Marius Ingvaldsen og Andreas Stjernen har fått sjansen. 
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix .
SJU MANN: Bjørn Einar Romøren, Johan Remen Evensen, Tom Hilde og Anders Bardal er fire av sju hoppere på Alexander Stöckls (midten) A-landslag kommende sesong. Også Rune Velta, Ole Marius Ingvaldsen og Andreas Stjernen har fått sjansen. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix . Vis mer

Den nyansatte landslagssjefen Alexander Stöckl har tatt ut sju hoppere på A-landslaget for kommende sesong.

Stöckl skal ta fatt på sin første sesong som norsk hoppsjef. Han har overtatt ansvaret etter Mika Kojonkoski, som ga seg i vår etter ni år i jobben.

Østerrikeren har valgt sju hoppere til A-laget, mens ytterligere sju er tatt ut til et B-lag.

- Vi har plassert noen utøvere i de respektive lag hvor vi mener de kan få best utvikling. Vi hadde diskusjoner i trenerteamet om enkelte av utøverne skulle være på A- eller B-laget. Uansett vil utøverne på B-laget ha veldig gode muligheter til å stille i verdenscuprenn om de har god utvikling fram til sesongstart, sier Stöckl i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

Tom Hilde, Anders Bardal, Johan Remen Evensen og Bjørn Einar Romøren er som ventet tatt ut på verdenscuplaget. I tillegg har Rune Velta, Ole Marius Ingvaldsen og Andreas Stjernen fått sjansen.

Anders Jacobsen er ikke med på landslaget denne sesongen. Hoppukevinneren fra 2006/07-sesongen har valgt å ta en pause fra konkurranser, og det er usikkert om han kommer tilbake i bakken.

B-laget består av Robert Johansson, Kenneth Gangnes, Anders Fannemel, Vegard Haukø Sklett, Kim René Elverum Sorsell, Atle Pedersen Rønsen og Johan Martin Brandt.

- Jeg er veldig godt fornøyd med dette uttaket. Det sportslige opplegget er bra for begge lag, men støtteapparatet er bedre for A-laget, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

(NTB)