Stöckl truet med å sende hjem Tande

VAR IRRITERT:  Alexander Stöckl. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
VAR IRRITERT:  Alexander Stöckl. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aleksander Stöckl har sjelden vært så sint som etter Daniel-André Tandes provoserende hilsen i TV-ruta. Kongsberg-hopperen fikk klar beskjed om at nok er nok.

- Jeg sa at dersom han gjør det en gang til, kan han bare pakke sammen og reise hjem. Det skjønner han, forteller Stöckl til NTB.

- Det er jeg helt enig i. Det skal ikke skje, ferdig snakket, sier Tande.

Landslagssjefen er skuffet etter at en frustrert Tande ikke klarer å holde fokus.

- Det er veldig sjelden jeg må være så tøff. Vi har egentlig fantastiske utøvere, men dere må se mennesket bak utøveren. Det er første gang han er i en slik situasjon. Ellers er det sjelden eller aldri jeg må være sånn, sier Stöckl.

ANGRER: Daniel-André Tande.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
ANGRER: Daniel-André Tande.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Humørsvingninger

Østerrikeren mener Tande ikke oppfører seg i tråd med hopplandslagets retningslinjer når han protesterer i beste sendetid. KIF-hopperen både klappet i hendene og viste tomlene opp etter at han ble sendt utfor i dårlige forhold i Lillehammer.

- Det går ikke an å vise en slik reaksjon, påpeker Stöckl.

Han ville ikke snakke med noen etter den elendige 54.-plassen i Raw Air-konkurransen i Granåsen onsdag. Først sent på kvelden møtte 23-åringen pressen på utøverhotellet.

Det har kokt rundt Tande de siste dagene. Først fikk han kjeft for å banne på TV, deretter kom protesten mot juryen i Lillehammer, og onsdag droppet lysluggen mediene i regn- og snøværet i Trondheim.

- Det er et resultat av at sesongen har tatt på mer enn jeg har våget å innrømme. Jeg begynner å bli sliten, og da blir det mer frustrasjon, som igjen fører til humørsvingninger, og jeg klarer ikke helt å styre det jeg finner på, sukker Tande.

Lytter ikke til signaler

- Var du redd for å gjøre noe dumt i dag også?

- Jeg tror ikke jeg hadde liret av meg noe i dag uansett. Jeg fikk litt for mye ski ut av hoppet, uten at jeg vet hvorfor, sier 23-åringen.

Nå innrømmer han at suksessesongen, som er i ferd med å utvikle seg til en brutal avslutning, har tæret mer på kreftene enn han trodde.

- Jeg er litt mer sliten enn jeg har våget å gi uttrykk for. Jeg er ganske sta og gidder ikke alltid høre på signaler hele tiden. Da kommer du til et punkt hvor det blir litt mye av alt, forteller Tande til NTB.

Han innrømmer at Stöckl har satt ned foten.

Taushet bedre enn banning

- Famler du i blinde?

- Det er litt den følelsen jeg har. Det er vel det jeg er mest irritert over også, jeg merker ikke så god forskjell på gode og dårlige hopp. Tidligere i vinter kunne jeg kjenne alle endringer jeg gjorde, medgir Tande.

Stöckl avviser at han ba Tande "forsvinne" fra mediesonen i hoppbakken for å unngå nye utbrudd.

- Nei, jeg har ikke sagt at han skal gå forbi. Jeg har bare sagt at slik oppførsel jeg så i Lillehammer, det vil jeg ikke se.

-Men det er bedre at han går forbi enn står og banner og viser dårlige signaler, sier Stöckl.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer