Alexander Stöckl

Stöckl usikker på om han vil trene jenter

Alexander Stöckl tror hoppjentene kan sveve lenger enn guttas verdensrekord, men er tvilende til om han selv kommer til å trene de fremadstormende jentene.

KVINNER: Alexander Stöckl er usikker på om han kommer til å overta et kvinnelag i hopp. Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix
KVINNER: Alexander Stöckl er usikker på om han kommer til å overta et kvinnelag i hopp. Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hoppsporten er midt inne i en kjønnsrevolusjon. Kvinnene er på vei inn i Raw Air og skiflyging.

- Det vil gjøre hoppsporten enda større, sier landslagssjefen.

- Kunne du trent hoppjentene?

- Jeg har aldri tenkt på det, så det er vanskelig å svare. Jeg har kompetanse til å trene jentene, men det er noe helt annet. Det å jobbe med kvinner er annerledes. Det får jeg høre fra dem som jobber med jentene, svarer Stöckl.

- Gutter og jenter er forskjellige, fysisk og mentalt. Du må jobbe på en helt annen måte. Jeg snakker ikke om forskjell i kvalitet, men tilnærming. Det handler om en annen språkbruk og sjargong. Jentene tenker nok og analyserer det du sier mer. Vi gutta er litt mer rett fram, fortsetter suksesstreneren.

Han får støtte fra Norges beste hopper sist sesong.

- Ja, det er jeg enig i, og man trenger ikke mange årene på baken her i livet for å skjønne at jenter og gutter er forskjellige både mentalt og fysisk. Det er noe alle kan kjenne seg igjen i. Som trener er jo dette selvfølgelig noe man må ta hensyn til, men hva man foretrekker må man jo finne ut av selv. Det er ihvertfall spennende at vi kan oppnå like lange lengder i bakken, selv om vi er noe forskjellige både fysisk og mentalt, sier Lundby.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer