Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stöckl viste fram Norges mest omtalte hoppmage

- Vi gleder oss.

STOLTE:  Landslagssjef Alexander Stöckl og hans gravide samboer Ina Bergmann kom sammen på hoppernes nyttårsfeiringen i Garmisch-Partenkirchen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
STOLTE: Landslagssjef Alexander Stöckl og hans gravide samboer Ina Bergmann kom sammen på hoppernes nyttårsfeiringen i Garmisch-Partenkirchen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (Dagbladet): I hoppmiljøet har det vært kjent en stund. Og de siste dagene har hopplandslagets trener Alexander Stöckl (42) og samboeren Ina Bergmann (34) vært klare for å gjøre det mer offentlig: I slutten av mars blir de foreldre for første gang.

- Spennende og litt skummelt. Det blir en stor forandring. Mange sier til oss at livet blir snudd på hodet. Men vi gleder oss masse, sier Bergmann.

Strålte Nyttårsaften kom det østerrikske paret sammen til hoppernes feiring i tyske Garmisch-Partenkirchen. Begge strålte, og så fram til sammenkomsten med resten av hoppfamilien på hotell Mercure.

- Vi har tenkt på mange forskjellige navn. Men vi er ikke blitt enige, sier Bergmann, som er kostholdsveileder og coach. Og på samme måte som Stöckl imponerer hun med sin norsk.

Fødselen sammenfaller med sesongavslutningen i verdenscupen. Stöckl har 200 reisedager i året, og innrømmer at dette kan by på utfordringer.

- Det handler om gode samtaler, understreker Bergmann.

GLADE GUTTER:  Andreas Stjernen, Johann André Forfang og Kenneth Gangnes. Foto: Tore Ulrik Bratland
GLADE GUTTER: Andreas Stjernen, Johann André Forfang og Kenneth Gangnes. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Blir det en skihopper?

- Det vet vi ikke ennå, smiler paret. Om det blir gutt eller jente er foreløpig litt hemmelig.

- Fin avkobling Sportssjef Clas Brede Bråthen så fram til en liten sammenkomst før det viktige Nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen. Det er det andre rennet i Hoppuka. Så går turen videre til Innsbruck og Bischofshofen.

Anders Fannemel er Norges beste på fjerdeplass. Tyskeren Severin Freund leder etter ett renn.

- En veldig fin avkobling i en hektisk uke, sier Bråthen om nyttårsfeiringa.

- Hva tenker du om den nye situasjonen til Stöckl?

FESTKLEDDE:  Anders Fannemel, Daniel-André Tande og Kenneth Gangnes på hoppernes nyttårsfeiring i Garmisch-Partenkirchen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FESTKLEDDE: Anders Fannemel, Daniel-André Tande og Kenneth Gangnes på hoppernes nyttårsfeiring i Garmisch-Partenkirchen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Det er ikke noe annet enn positivt. At det skal komme en ny verdensborger er et av de største miraklene som kan skje. Jeg har selv vært så heldig å få oppleve det fire ganger.

Bråthen fortsetter:

- De har mye fint å se fram til. Det kommer til å styrke forholdet deres. Og det kommer til å styrke forholdet deres til Norge.

Nyttårshopprennet starter klokka 14.00

STRÅLTE: Hopplandslagets assistenttrener Magnus Brevig og hans Maren Stjernen på nyttårsfest. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
STRÅLTE: Hopplandslagets assistenttrener Magnus Brevig og hans Maren Stjernen på nyttårsfest. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media