STRAFFES: Celtic-fansen avfyrte en rekke bluss og kom i klammeri med politiet. Nå straffes klubben av UEFA. Her fra den gjeldende kampen mot Dinamo Zagreb i desember. Foto: REUTERS/Antonio Bronic
STRAFFES: Celtic-fansen avfyrte en rekke bluss og kom i klammeri med politiet. Nå straffes klubben av UEFA. Her fra den gjeldende kampen mot Dinamo Zagreb i desember. Foto: REUTERS/Antonio BronicVis mer

Steaua Bucuresti må spille de to neste kampene for lukkede dører, mens Celtic får bot for bråk

Straffes hardt av UEFA.

Både Steaua Bucuresti og Celtic blir straffet av Det europeiske fotballforbundet (UEFA).

Årsaken til Steauas bøtelegging er rasistisk oppførsel fra klubbens supportere under europaligakampen mot Dynamo Kiev 11. desember i fjor. Fansen skal ha vært utstyrt med rasistiske bannere under kampen.

UEFA har besluttet at den rumenske toppklubben derfor skal spille sine to neste kamper for lukkede dører.

Steaua bøtelegges også med 20.000 euro, snaue 200.000 norske kroner, for supportenes bruk av lasere og fyrverkeri i den samme kampen.

I politi-klammeri Celtic ble onsdag ilagt en bot på 10.00 euro, snaue 100.000 norske kroner, som følge av supporternes oppførsel i europaligakampen mot Dinamo Zagreb i desember i fjor.

Det skotske mesterlagets fans avfyrte en rekke bluss og havnet i tillegg i klammeri med lokalt politi i bortesvingen under den omtalte kampen.

Det er femte gang på tre år at Celtic siktes for supporternes dårlige oppførsel.

Celtic møter Inter til returkamp i europaligaens 16-delsfinale torsdag.

(NTB)